Evenimente — December 28, 2021 at 12:05 pm

Dell lansează la final de an concepte noi

by

După ce a obişnuit piaţa cu lansările periodice de produse şi soluţii IT noi, Dell Technologies surprinde, oarecum, piaţa la final de an 2021 prin lansarea câtorva concepte noi. Este, în fapt, vorba de concepte directoare ale companiei pe care aceasta le va aplica la realizarea şi lansarea în viitorul apropiat de noi produse şi soluţii.

CONCEP_4Un prim astfel de concept a fost botezat Luna. „Conceptul Luna, dezvoltat în colaborare cu Intel, explorează idei revoluționare de design pentru a face componentele imediat accesibile, înlocuibile și reutilizabile – reducând consumul de resurse și menținând și mai multe materiale circulare în economie”, a spus Glen Robson, Chief Technology Officer, Client Solutions Group, Dell Technologies, în cadrul unui eveniment online de prezentare. „Conceptul a fost creat pentru a testa ceea ce ar putea fi posibil, nu pentru a fi fabricat și vândut. Însă, dacă toate ideile de proiectare din Concept Luna ar fi implementate, ne-am putea aștepta să vedem o reducere estimată la 50% a amprentei de carbon globale a produselor”.

Printre elementele esenţiale ale conceputului se regăsesc amprenta de carbon redusă a produsului, regândirea completă a dispunerii tuturor componentelor interne, viziunea de viitor a reutilizării, reparării și recreării. „Concept Luna este un exemplu semnificativ al modului în care explorăm noi modalități de a accelera progresul în atingerea obiectivelor noastre”, a adăugat Robson. „Experimentarea a ceea ce ar putea fi posibil este doar primul pas, următorul fiind acela de a analiza aceste idei inovatoare de design durabil și de a evalua care dintre ele au cel mai mare potențial de a fi extinse la nivelul întregului nostru portofoliu de produse.”

Al doilea concept lansat se numeşte Flow şi este un concept de soluție adaptabilă care ar putea elimina multe dintre frustrările și perturbările legate  ale productivitate. „Echipele noastre au combinat dispozitive, tehnologia de încărcare wireless standard din industrie, aplicații software inteligente și tehnologia de conectare Wi-Fi 6E pentru a crea o experiență unitară de lucru fără întreruperi”, a spus Robson. „Imaginați-vă că intrați într-un spațiu de lucru inteligent în care laptopul dumneavoastră se conectează automat la periferice și la rețeaua dumneavoastră de încredere înainte de a vă așeza. Sunteți gata să reluați lucrul exact de unde ați rămas ultima dată. În același timp, în momentul în care așezați pe birou laptopul, acesta primește energie electrică fără fir (nu mai trebuie să căutați cabluri!). Iar când sunteți gata să plecați spre următorul loc de activitate, funcția de detectare a proximității din Concept Flow vă deconectează automat. Tranziția între spații devine comodă”.

Concept Pari - on screen - embargoed until Dec 15Conceptul Pari este o cameră web fără fir, simplă și mobilă, cu caracteristici inovatoare care ajută la crearea unor experiențe mai naturale și mai intuitive în colaborarea virtuală. Poate fi plasată oriunde, pe ecrane compatibile, într-o stație de încărcare, pe un suport sau chiar ținută în mână.

Acest lucru le permite utilizatorilor să stabilească un contact vizual direct cu persoanele cu care vorbesc și permite partajarea ușoară a conținutului și a punctelor de vedere suplimentare în afara ecranului. Mică și ușoară (30 g), dar puternică, această cameră este dotată cu microfon și poate transmite imagini video 1080p prin Wi-Fi. Dispune de funcții utile încorporate, cum ar fi un indicator de alimentare, un indicator luminos vertical pentru a ajuta la o aliniere perfectă și la unghiuri excelente de fiecare dată, plus un dock USB-C integrat pentru încărcare wireless.

În fine, al patrulea concept nou, Stanza, duce ideea de multi-screen cu un pas mai departe. Este un nou tip de dispozitiv portabil de 11″, subțire, ușor, conceput exclusiv pentru a face procesul de luare de notițe mult mai ușor și mai inteligent.

Dell-concept-stanza „Am ales în mod deliberat să nu includem camere sau difuzoare, pentru o experiență fără distragere a concentrării. Fiecare element a fost conceput atent, astfel încât, atunci când utilizați Concept Stanza, nu este necesar niciun training înainte; aproape că este ca și cum ați lua notițe cu un pix și o hârtie, cu excepția faptului că ați putea atinge ecranul de două ori pentru a vă converti instantaneu scrisul de mână în text. Concept Stanza îmbină tot ce este mai bun din analogic și digital și a fost dezvoltat chiar și cu un stilou și un microfon pentru transcrierea notițelor”, a adăugat oficialul Dell.