Aplicatii, Financiar-Bancar — January 5, 2022 at 3:56 pm

Revolut Junior este disponibil și cu Google Pay

by

Aplicația financiară Revolut Junior poate fi folosit și cu Google Pay de către adolescenții din Spațiul Economic European, inclusiv România, și Marea Britanie. Plățile contactless sunt acum posibile pentru adolescenții români, care nu vor mai avea nevoie de cardul fizic pentru a efectua plăți, ci se vor putea folosi de propriul smartphone.

Junior-press02 (2)Google Pay este o modalitate sigură de a efectua plăți, fără a atinge butoane, bancnote sau monede și fără a fi necesar cardul fizic. Portofelul digital, cum este și Google Pay, face mult mai simplă utilizarea serviciilor de plată Revolut, care sunt considerate mai sigure și mai ușor de realizat decât plățile cu cardul sau cu banii fizici.

Pentru a folosi Google Pay, clienții trebuie să țină smartphone-ul lor compatibil cu sistemul Android lângă un terminal de plată și aceasta se va realiza contactless, în câteva secunde. La fiecare plată, se vor folosi setările de recunoaștere sau validare a utilizatorului activate pentru device-ul folosit – Face ID, Touch ID sau parolă. Google Pay este acceptat de diverși comercianți, de la magazine alimentare la farmacii, cafenele, retaileri sau furnizori de servicii de transport public sau alternativ (taxi, Uber, Bolt) etc. În plus, utilizatorii pot face cumpărături prin intermediul aplicațiilor sau direct de pe internet fără a mai crea conturi individuale sau a introduce manual, de fiecare dată, informațiile necesare pentru facturarea și expedierea bunurilor achiziționate.

În afară de accesul la un card și la un cont, Revolut Junior permite retragerea de bani de la ATM, realizarea de plăți online și în magazine, transferul instantaneu de bani din contul părintelui către cel al copilului.

În funcție de tipul de plan deținut de adult, Revolut Junior adaugă o serie de facilități pentru utilizatori, cum ar fi: alocațiile (părinții pot stabili o sumă fixă care să fie virată la anumite intervale de timp în contul copilului), provocările (părinții pot stabili o listă de activități în casă sau în sprijinul familiei pentru care copilul să primească o sumă simbolică, în momentul îndeplinirii sarcinii), obiectivele (permit părinților să creeze pușculițe virtuale care să-i ajute pe copii să economisească atunci când vor să marcheze un moment foarte important, când vor să cumpere un obiect mai costisitor sau vor să recompenseze o realizare).

Contul Junior este o extensie a contului Revolut al părintelui. În România, adolescenții cu vârste peste 16 ani își pot configura un cont Google Pay.