NEWS — January 7, 2022 at 12:38 pm

Actualizări necesare pentru realizarea inventarului național al rețelelor publice de comunicații

by

ANCOM a lansat spre consultare publică un proiect de decizie privind formatul și modalitatea de transmitere a informațiilor cu privire la dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora. Informațiile care vor fi transmise ANCOM vor fi utilizate pentru realizarea inventarului național al rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora.

image005Modificari propuse de proiectul de decizie

Proiectul de decizie propune utilizarea unui nou set de criterii de selectare a furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice care vor transmite informatii complexe, in format XML sau, dupa caz, CSV.

Pentru a spori acuratetea datelor referitoare la acoperirea teritoriului Romaniei cu retele de comunicatii electronice si elemente de infrastructura, se extinde raportarea la nivel national pentru toate categoriile de furnizori de retele publice de comunicatii electronice care vor avea obligatia de a raporta informatii, renuntandu-se la diferentierea actuala intre municipiul Bucuresti si restul teritoriului national.

Proiectul de decizie prevede o noua data, cea de 15 octombrie, pentru actualizarea anuala a informatiilor transmise de catre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice.

De asemenea, se propune modificarea si completarea informatiilor ce trebuie transmise ANCOM de catre furnizorii de retele si, punctual, reorganizarea acestora pe categorii, modificarea, ori dupa caz, introducerea de noi definitii.

Odata cu adoptarea acestui proiect de decizie, prevederile Deciziei presedintelui ANCOM nr. 1108/2017 vor fi abrogate.