Servicii IT — January 12, 2022 at 5:25 pm

Externalizarea serviciilor IT a atins niveluri record în 2021

by

Cheltuielile IT și serviciile de externalizare a proceselor de afaceri din Europa au atins cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în 2021, cheltuielile pentru serviciile cloud continuând să crească rapid.

Outsourcing concept illustration.Organizațiile din Europa au cheltuit 26,5 miliarde de dolari pe servicii IT și de afaceri în 2021, cea mai mare cheltuială anuală înregistrată vreodată de Information Services Group (ISG).

Serviciile cloud au continuat să reducă decalajul în ceea ce privește externalizarea IT tradițională – servicii gestionate – cu încă un sfert de creștere semnificativă.

ISG a raportat o creștere cu 23% a vânzărilor în comparație cu anul precedent, valoarea contractelor as-a-service crescând cu 41%, ajungând la 12,6 miliarde de dolari, iar vânzările tradiționale de externalizare cu 11% în creștere, până la 13,9 miliarde de dolari. Ofertele de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) au crescut cu 45% din punct de vedere al valorii, ajungând la 2,6 miliarde de dolari.

Între timp, după o scădere cu 70% a cheltuielilor în ultimul trimestru, piața din Germania, Austria și Elveția (DACH) a înregistrat o scădere cu 29% a cheltuielilor totale în 2021, comparativ cu 2020, la 3 miliarde de dolari.

Între timp, a treia economie a Europei, Franța, a înregistrat o creștere de 82% a cheltuielilor pentru anul, după ce a înregistrat patru trimestre consecutive de creștere de la an la an, ajungând la 2,2 miliarde de dolari.

La nivel global, ISG se așteaptă ca cheltuielile pentru serviciile cloud să crească cu 20% în 2022, comparativ cu anul trecut, iar externalizarea tradițională IT să crească cu puțin peste 5%.

Cheltuielile din acest an sunt de așteptat să fie alimentate de reînnoiri la contractele care expiră, contracte cu o valoare combinată de 18,5 miliarde de dolari urmând să expire în 2022. Există o tendință ca reînnoirile să ajungă la furnizorii existenți, dar clienții întreprinderilor solicită servicii suplimentare. .