Smart City — January 19, 2022 at 6:10 pm

Cum se toarnă fundația unui oraș inteligent și adaptat

by

Orașul Doral a construit o infrastructură hiperconvergentă, bazată pe soluțiile Dell Technologies, pentru a susține inițiativele proiectului Orașul Inteligent și pentru a crea servicii digitale noi și mai bune, pentru rezidenții săi.

02-1024x614Când orașul Doral a decis să abordeze strategia de a deveni oraș inteligent, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, experiențele cetățenilor și pentru a oferi suport de mai bună calitate rezidenților și afacerilor sale, acesta avea nevoie de tehnologia corectă pentru ca planurile sale să fie posibile și fezabile și să întrunească aspectul de mobilitate.

Soluții la prima vedere

• Dell EMC VxRail HCI
Soluția de stocare Dell EMC Isilon
Serverele Dell EMC PowerEdge
Soluțiile Dell EMC PC
• Serviciile Dell Technologies
ProSupport pentru PC-uri
     ProSupport pentru Enterprise

Rezultate

• Companii și familii mai diverse sunt atrase de oraș
• Orașul primește certificări care atestă eficiența conducerii orașului inteligent din Doral
• Serviciile municipale sunt îmbunătățite
• Se construiește fundația pentru crearea și implementarea inițiativelor ce țin de Orașul Inteligent
• Orașul îmbunătățește experiența cetățenilor, începând cu un nivel mai bun de securitate

Tehnologie și parteneriat care facilitează transformările în orașul inteligent

Doral, unul dintre cele 34 de orașe ale districtului Miami-Dade, se află aproape de aeroportul Miami International și se află la doar 20 de kilometri de centrul orașului Miami. Orașul face parte din Miami Free Trade Zone, una dintre cele mai ample zone de comerț internațional din America de Nord. Doral găzduiește aproximativ 70.000 de locuitori.

Doral creștea rapid și spera să atragă mai multe familii tinere și o mai mare diversitate în materie de companii, în afara companiilor care oferă servicii logistice și de depozitare și care valorifică apropierea de aeroport. O astfel de schimbare presupunea o îmbunătățire a calității serviciilor municipale și modernizarea tehnologiilor care le susțin. Primul pas a fost înlocuirea configurării hardware vechi cu soluții client și server oferite de Dell Technologies. Gladys Gonzalez, Director IT al orașului Doral declară: „M-am bucurat de o experiență foarte bună cu Dell Technologies, în Miami Beach, iar Dell Technologies este primul furnizor pe care l-am contactat după ce am venit în Doral.”

Administrația orașului a realizat că orașul avea o ocazie unică de a promova serviciile alegătorilor și de a îmbunătăți experiențele rezidenților. Doral a lansat inițiativa Orașul Inteligent, bazată pe instrumente digitale, folosite de exemplu pentru sporirea siguranței cetățenilor și a forțelor de poliție sau pentru a simplifica interacțiunile și comunicarea alegătorilor cu instituțiile municipale. „Strategia noastră de creare a unui oraș inteligent are scopul de a transforma activitățile și infrastructura orașului, pentru a implica și a deservi cetățenii, pentru a atrage afaceri noi, pentru a garanta excelența în educație și pentru a accelera inovația”, menționează Gonzalez. „Cheia succesului se află în colectarea, afișarea și analiza datelor, ceea ce presupune utilizarea componentelor hardware adecvate.”

După ce s-a consultat cu Dell Technologies, Doral a decis să creeze o infrastructură hiperconvergentă (HCI). A cumpărat aplicațiile de infrastructură Dell EMC VxRail, împreună cu soluția de stocare Dell EMC Isilon, pentru a susține volume mari de date provenite din supraveghere video și din alte surse. Echipele Dell Technologies au oferit asistență la implementarea în cele două centre de date ale orașului. Gonzales descrie cooperarea municipalității cu Dell Technologies ca fiind la superior și menționează că „ne amplificăm capacitatea de a transforma infrastructura tehnologică a orașului Doral, prin intermediul unui parteneriat strategic cu Dell Technologies. Prin acest parteneriat, obținem soluții dovedite, care ne permit să inovăm și să implementăm inițiative care transformă orașul”.

Pentru Doral, serviciile și asistența oferite de Dell Technologies scurtează intervalul timp de timp între implementarea tehnologiilor achiziționate și beneficiile aduse de acestea și rezolvă rapid problemele apărute pe traseu. Gonzalez menționează că „întotdeauna apelăm la Dell Technologies să ne ajute să ne validăm și să ne rafinăm strategia”. Carlos Olivares, director adjunct IT al orașului Doral, comentează: „suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute când apelăm la Dell Technologies ProSupport”. Administratorii noștri de cont au fost fantastici și au preluat orice problemă pe care voiam să o rezolvăm rapid.”

Infrastructura eficientă susține obiectivele de management al datelor

Infrastructura hiperconvergentă a orașului Doral susține eforturile orașului, în procesul de transformare în oraș inteligent. Olivares afirmă că „alegând soluția Dell EMC VxRail pentru infrastructura noastră, am obținut performanță extremă, reziliență și flexibilitate. Putem procesa, stoca și analiza date într-o infrastructură inteligentă, automată, care satisface nevoile noastre imediate și pe termen lung.” Doral devine astfel un adevărat model de mobilitate grație soluțiilor puse la dispoziție de Dell.

În același timp, orașul a redus sarcinile de lucru ale administratorilor IT. „Beneficiile rulării infrastructurii noastre pe VxRail sunt enorme pentru eficiența noastră”, menționează Olivares. „Administratorii de sistem au câștigat mult timp și au posibilitatea de a administra toate resursele la nivel central, în loc să se conecteze la diverse sisteme și rețele de stocare, pentru a rezolva probleme”

Fără o infrastructură puternică și orientată către succes, Doral nu putea să implementeze soluțiile de mobilitate. Astfel, printre aliații orașului se numără și dispozitivele de încredere Dell echipate cu procesoare Intel de ultimă generație.

Servicii îmbunătățite pentru cetățeni și siguranță sporită pentru forțele de poliție

Doral implementează un portofoliu de inițiative legate de proiectul Orașul Inteligent, pe infrastructura de tip HCI asigurată de Dell Technologies, inclusiv o inițiativă intitulată „Calitatea locului”. Dat fiind faptul că siguranța și securitatea cetățenilor din orașul Doral sunt esențiale pentru calitatea vieții, inițiativa pune accentul pe măsuri de securitate care necesită sarcini de lucru intense, de colectare și procesare a datelor. De exemplu, Doral monitorizează traficul de vehicule, pentru a descuraja comiterea infracțiunilor. „Dispozitivele Dell integrate în cititoarele de numere de înmatriculare au citit deja peste 10 milioane de plăcuțe de înmatriculare și au identificat probleme în 3% din citiri”, afirmă Gonzalez, care mai spune și că „în cele din urmă acest efort va acoperi întreaga periferie a orașului.”

În inițiativa „Calitatea locului”, bazată pe HCI, Doral a implementat și sisteme noi care vor pune la dispoziția forțelor de ordine care răspund la incidente mai multe informații cu privire la mediu și contextul acestor incidente. Detaliile referitoare la locație și recunoașterea facială, îmbunătățite de analiza materialelor video și inteligența artificială, vor ajuta polițiștii să acționeze mai rapid și să sporească siguranța cetățenilor.

Experiențe optime, asigurate de servicii municipale

Un alt element-cheie al strategiei de transformare a orașului Doral în oraș inteligent este îmbunătățirea experienței cetățenilor legate de instituțiile și de serviciile municipale. De exemplu, orașul va permite comunicarea online cu toate departamentele implicate în servicii de dezvoltare, fără a se prezenta fizic și a aștepta în birouri. „Obiectivul nostru este un proces simplificat, pentru o experiență a clientului cât mai bună, de care să se bucure cetățenii și companiile din orașul nostru, proces facilitat de infrastructura Dell”, declară Olivares. „Vom lucra să transformăm participarea cetățenilor într-o experiență intuitivă și ușoară, ce presupune comunicare eficientă între bazele de date, monitorizarea performanței, înregistrarea consecventă a datelor și respectarea prevederilor legale”.

Demonstrație de succes a orașului inteligent

În doar trei ani, Doral a implementat 40% din măsurile tehnologice legate de proiectul Orașul Inteligent, măsuri identificate de Liga Națională a Orașelor. Specialiștii în urbanism și experții în materie de orașe inteligente au observat succesele orașului Doral, iar vizibilitatea orașului atrage atenția altor municipalități. Recent, World Council on City Data (WCCD) a acordat orașului Doral certificarea ISO 37120 Platinum pentru a treia oară, recunoaștere pe care o primesc orașele care creează un standard înalt în materie de colectare și partajare a datelor, precum și de utilizare a datelor în procesele decizionale. De asemenea, Doral s-a numărat printre primele orașe care au primit certificarea WCCD ISO 37122, pentru inițiativele din cadrul proiectului Orașul Inteligent.

Doral pregătește deja strategia Orașul Inteligent 2.0, care se va concentra și mai mult să îmbunătățească partea de customer service, pe infrastructura digitală a orașului. Fiind oraș inteligent certificat, Doral a devenit foarte atractiv pentru familii și organizații neîntâlnite în mod obișnuit în zonă, cum ar fi furnizorii de servicii medicale. Populația orașului a crescut cu 77% în ultimii 8 ani. „Înregistrând 14.746 de companii la 100.000 de locuitori, Doral a înregistrat scorul 5,6 pe indicatorul WCCD ISO 37120 – scor mai bun decât cel înregistrat de Los Angeles, Amsterdam sau Londra”, explică Gonzalez. „Succesele înregistrate de orașul nostru inteligent îi permit echipei noastre de dezvoltare economică să invite companiile să ni se alăture. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără Dell Technologies.”