Analiza — January 21, 2022 at 12:30 pm

Partea plină a paharului IT de la distanţă

by

Date noi, publicate la începutul acestui an de către firma europeană de suport software Slashtop, după interogarea unui număr de peste 1000 de decidenţi IT, arată că permiţând echipelor de lucru să rămână la fel de productive la birou şi acasă, tehnologiile de acces la distanţă au ajuns în cei doi ani de pandemie sanitară să reducă substanţial povara de pe umerii personalului IT.

O treime din liderii IT (34%) au declarat că se simt mai puţin stresaţi la lucru graţie acestor tehnologii. Un procent şi mai mare de respondenţi (42%) au declarat că slujbele lor au devenit mai plăcute, în vreme ce o treime dintre ei (36%) susţin că tehnologiile de acces la distanţă le conferă colegilor un grad mai ridicat de încredere în ei ca şi factori de decizie.

Work remotely with TeamsCum pandemia la nivel global este încă departe de a se fi încheiat, mulţi angajaţi lucrează încă de la distanţă, aşa că tehnologiile care permit munca flexibilă au devenit mai mult sau mai puţin norma în acest moment. Iar un sfert din respondenţi afirmă chiar că acest fenomen va creşte în complexitate în viitorul apropiat.

De fapt, această complexitate reiese deja la suprafaţă, deoarece aproape toţi factorii de decizie IT (82% mai exact) au ajuns acum să lucreze mai multe ore, în general, ca o consecinţă a politicilor de flexibilizare a muncii. Pentru o treime dintre ei (35%), munca flexibilă le-a îngreunat slujba, aproape două treimi dintre aceştia (61%) muncind o oră în plus pe zi.

„Este încurajator să descoperim că factorii de decizie din organizaţii iau deja în considerare viitoarea complexitate legată de organizarea armonioasă a diverselor aranjamente de lucru”, notează autorii studiului. „Gestionarea unui număr mai mare de dispozitive mobile, shadow IT-ul, creşterea ransomware şi a ameninţărilor asociate cu VPN-urile şi protocoalele de tip remote desktop fac ca pregătirile adecvate să devină mai importante ca oricând pe măsură ce ne deplasăm către un univers care va cere oamenilor să dispună de abilitatea de a lucra de oriunde şi oricând.”