Business — February 1, 2022 at 9:47 am

KFactory dorește extinderea pe piețele internaționale

by

KFactory, startup Industry 4.0 din România, ridică 600.000 de euro într-o rundă seed pentru a-și accelera creșterea pe piața DACH (Germania, Austria, Elveția), pentru a investi în rețeaua de parteneri și integrări, respectiv pentru a extinde capacitățile platformei sale, cu scopul de a crește performanța operațională, sustenabilitatea și cunoștințele digitale la nivelul fabricilor.

it-process-automation-manager-heroNoul investitor Fortech Investments conduce runda și SIF Transilvania se alătură investitorului existent Sparking Capital, care își crește investiția inițială. Prin această rundă, finanțarea totală a KFactory atinge suma de 817.500 de euro, ca validare a inovației și recunoaștere a oportunității produsului pe piața globală.

KFactory este o platformă de automatizare a proceselor axată pe creșterea performanței operaționale pentru companiile de producție de toate dimensiunile și din toate sectoarele. Platforma include, de asemenea, Echipa de ingineri virtuali, produs care schimbă modul în care echipele operaționale interacționează cu procesele de producție, întreținere, logistică și calitate, fiind capabil să monitorizeze amprenta de carbon și eficiența energetică, printre alte caracteristici inovatoare.

Valoarea investiției este maximizată de prezența Fortech Investments ca investitor principal, parte a Fortech, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din regiune, inclus în clasamente ca având una din cele mai rapide creșteri din Europa Centrală și de Est, cunoscut pentru experiența sa în dezvoltarea de software pentru industria automotive.