Big Data&Analytics — February 3, 2022 at 4:12 pm

Qlik Forts – primul serviciu cloud hibrid de analiză și raportare

by

Qlik Forts este un nou serviciu cloud hibrid bazat pe platforma Qlik Cloud, care permite utilizatorilor să acceseze și să analizeze datele acolo unde sunt stocate, fără obligația de a le importa în Qlik Cloud.

qlik fortsIndiferent dacă organizatiile își stochează datele pe propriile servere, într-un cloud public sau privat, pot utiliza Qlik Forts pentru a elimina nevoia de a muta datele în platforma de business intelligence Qlik Cloud, bucurându-se în același timp de reducerile de costuri și de performanța modelului SaaS, de îndeplinirea cerințelor de guvernanță si politici de utilizare a datelor.

Qlik Forts este un serviciu cloud hibrid furnizat ca mașini virtuale care pot rula pe servere locale sau pe oricare din platformele cloud, inclusiv AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform. Acest nou serviciu cloud hibrid este inclus în Qlik Sense SaaS și este ușor de implementat din consola de management Qlik Cloud. Complexitatea gestionării Qlik Forts este asigurată de Qlik și, ca orice serviciu SaaS, Qlik se asigură că ele sunt mereu actualizate.

Cum funcționează Qlik Forts?

Forturile sunt concepute pentru a sprijini nevoile de securitate și confidențialitate ale datelor și companiilor. Ele sunt găzduite într-o rețea privată, eliminand necesitatea de a trimite datele si acreditarile utilizate catre Qlik peste Internet. Aplicatiile, datele si credentialele de acces la date nu sunt trimise niciodata către Qlik, ci rămân acolo unde sunt deja stocate.

Când creeaza un Fort, un administrator asociază cu acesta unul sau mai multe spații în care se vor crea aplicațiile de analiză și raportare. Orice conținut creat în acele spatii este creat în interiorul Fortului. Când un utilizator selectează o aplicație într-un spațiu desemnat pentru un Fort, se declanșează automat o redirecționare a browser-ului către zona în care se află instalat Fortul. Prin urmare, este posibil ca Fortul să fie localizat în rețeaua privată a unei organizatii, iar utilizatorii trebuie să se afle în acea rețea, pentru a avea acces la aplicațiile situate în Fort.

Ce înseamnă pentru utilizator?

Indiferent de locul în care sunt implementate Forturile, utilizatorii au un singur set de acreditări și un singur punct de intrare în care își vor vedea toate aplicațiile lor de analiză, fie că ele sunt stocate într-un Fort, în Qlik Cloud sau o combinație între acestea. Qlik Forts asigură o experiență de analiză hibridă perfectă, astfel încât accesul la date și informații se poate scala cu ușurință din organizația dumneavoastra către utilizatorii din întreaga lume.

Mai multe detalii sau demo găsiți aici.