IT Efficiency / Sustainability — February 8, 2022 at 1:53 pm

Schneider Electric prezent în topul Corporate Knights’ Global 100 pentru al 11-lea an consecutiv

by

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, s-a clasat pentru a 11-a oară între primele companii din topul anual Global 100, realizat de Corporate Knights, care reunește cele mai sustenabile corporații.

Schneider ElectricCompania canadiană de media și cercetare examinează peste 6.900 de companii din în-treaga lume, în fiecare an, pentru a stabili care sunt primele 1% dintre cele mai sustenabile corporații. Metodologia Global 100 se bazează pe 23 de indicatori-cheie de performanță, cu 50% din ponderea scorurilor provenind din cota de venituri și investiții curate a fiecărei com-panii. Potrivit Corporate Knights, cele mai sustenabile 100 companii globale generează venituri de peste patru ori mai mari pe tona de carbon emisă decât o companie medie în MSCI All Country World Index.

Schneider Electric a apărut în Corporate Knights’ Global 100 în fiecare an, din 2012, ajungând pe primul loc în 2021 și pe locul al patrulea în acest an. Această performanță se datorează integrării sustenabilității de către Schneider Electric în strategia sa de afaceri. În 2021, com-pania și-a consolidat activitatea de consultanță în sustenabilitate pentru a sprijini mai mulți parteneri și clienți în propria lor transformare sustenabilă.

„Nu există o formulă magică pentru a fi cotată în mod repetat drept cea mai sustenabilă com-panie, este vorba despre a face lucrurile bine și cu un impact pozitiv”, spune Olivier Blum, Chief Strategy & Sustainability Officer al Schneider Electric. „Fiind o companie de im-pact, îmbrățișăm sustenabilitatea ca o oportunitate de afaceri și, în același timp, o oportunitate pentru toți. Face parte din modelul, cultura, strategia noastră și din modul în care ne angajăm întregul ecosistem de angajați, parteneri din lanțul de aprovizionare și clienți, pentru a ne îndeplini scopul zi de zi.”

Schneider Electric a început deja anul la un nivel ridicat în ceea ce privește performanța de mediu, socială și guvernanță (ESG), în urma anunțului recent de recunoaștere globală în patru topuri ESG în 2021, inclusiv lista CDP Climate Change A sau Dow Jones Sustainability World Index.