Networking — February 10, 2022 at 11:34 am

Undă verde pentru reţelele guvernamentale

by

Allied Telesis, furnizor major de soluţii scalabile securizate pentru reţelele de date, a anunţat recent că mai multe dintre produsele sale au primit aprobarea de a intra pe lista de echipamente care pot fi folosite de entităţile guvernamentale americane cu nevoi stricte de securitate.

abstract-hex-network-over-globeLista, unica de acest fel, este denumită DoDIN APL şi include produse aprobate pentru utilizare în cadrul reţelei de telecomunicaţii pentru servicii de date, voce şi video a Departamentului american al Apărării, entitatea guvernamentală cu cele mai stricte cerinţe legate de securitatea datelor. Procesul de întocmire a acestei liste este în permanenţă actualizat pentru satisfacerea nevoilor agenţiei de apărare americane şi pentrua păstra ritmul cu evoluţia rapidă a peisajului ameninţărilor cibernetice.

Mai multe produse din gama Allied Telesis au fost incluse recent pe această listă exclusivistă. Conform companiei japoneze, este vorba de switch-ul stivuibil cu şasiu modular SwitchBlade, seria x950 10/40/100 Gigabit de switch-uri stivuibile şi seria x550 10/40 Gigabit de switch-uri stivuibile

„Suntem onoraţi că aceste echipamente sunt acum incluse pe lista de produse aprobate spre utilizare de către Departamentul Apărării”, a declarat Tom McGrevey, Federal Sales Director pentru Allied Telesis. „Această certificare subliniază dedicarea noastră pentru asigurarea infrastructurilor moderne securizate, aliniate nevoilor în creştere de protejare a sistemelor IT federale. În plus, soluţiile noastre certificate oferă clienţilor capacitatea de a-şi transforma reţelele şi de a accelera inovaţia în zona misiunilor critice cu ajutorul unor structuri de reţea de mare capacitate şi uşoare de utilizat”.

Allied Telesis menţionează, în context, că în scop de securizare sporită a lanţului de aprovizionare – desfacere, logistica firmei este certificată C-TPAT la nivelul 3, ceea ce înseamnă că ordinele de comandă primite sunt gestionate în mod securizat de la furnizarea de componente la expedierea produsului final pentru a preveni daunele sau degradarea.