Esential — February 15, 2022 at 11:09 am

Transformarea digitală şi creşterea afacerilor în 2022

by

Faimoasa firmă de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC) a publicat recent un raport în care se afirmă că directorii IT (CIO) se aşteaptă ca, din acest an, transformarea digitală să ajungă motorul principal al creşterii afacerilor. Afirmaţia se bazează pe constatarea evidenţiată în raport că, odată ce multe organizaţii se aşteaptă ca pandemia sanitară să se transforme într-o criză endemică, firmele se pregătesc să-şi accelereze proiectele de transformare.

business woman using mobile payments online shopping and icon customer network connection on virtual screen, m-banking and omni channelCifrele publicate de PwC arată că aproape două treimi din directorii IT intervievaţi (60%) consideră transformarea digitală ca fiind cel mai important motor de creştere a afacerii în acest an. Aceasta implică dependenţa tot mai mare de cloud şi căutarea de soluţii de obţinere a agilităţii, totul pentru a oferi suport mai bun unei forţe de muncă ce îşi doreşte tot mai mult să dispună de opţiuni privind lucrul de la birou combinat cu lucrul de la distanţă.

O treime din liderii de afaceri (30%) intenţionează să facă din lucrul la distanţă o caracteristică permanentă a afacerii lor, în vreme ce aproape jumătate (43%) îşi reconsideră strategia IT pentru a deveni mai agili. Mai bine de o treime din respondenţi (35%) îşi intensifică efortul de a gărbi trecerea de la centre de date on-premises la centre de date în cloud, principalele puncte de interes citate fiind inteligenţa artificială, identitatea digitală şi Internet of Things (IoT).

Reuşita transformării digitale va necesita, însă, depăşirea multor provocări. PwC afirmă, în acest sens, că reglementările legate de transferul global al datelor şi asigurarea confidenţialităţii acestora vor îngreuna eforturile, adăugându-se la complexitatea şi riscurile inerente ale fenomenului. Pentru întocmirea raportului, firma de consultanţă a intervievat 650 de lideri de afaceri mari din întreaga lume, aici fiind incluşi 89 de directori IT (CIO).