Cloud Computing / Edge — February 22, 2022 at 9:35 pm

Cum pot IMM-urile să folosească cloud-ul pentru a valorifica datele

by

Provocarea cu care se pot confrunta întreprinderile mici nu este crearea datelor, ci găsirea modului potrivit de a le gestiona.

Businessman checking stock market on digital tablet and a desktop computer with stock exchange graph on screen. Financial stock market. Analyzing data in office background.Companiile mari au beneficiat de mult de instrumente de date pentru a ajuta la transformarea intrărilor în acțiune. În primele luni ale pandemiei, de exemplu, mulți retaileri și-au folosit accesul la datele clienților pentru a-și optimiza strategiile și ofertele pentru noul climat de afaceri, rezolvând provocările bruște ale lanțului lor de aprovizionare.

Deși aceste beneficii sunt grozave, IMM-urile se pot simți puțin descurajate de toate poveștile de succes ale marilor afaceri. S-ar putea părea că aveți nevoie de resurse semnificative pentru a realiza cu adevărat beneficiile pe care le culeg alții.

Dar există avantaje pe care întreprinderile mici le pot valorifica, datorită în mare parte tehnologiei cloud. Întreprinderile mici sunt bine echipate pentru a utiliza resursele cloud public mai mult decât întreprinderile mari. Un raport Flexera de anul trecut a constatat că 69% din sarcinile de lucru ale întreprinderilor mici și 67% din datele întreprinderilor mici sunt de așteptat să fie pe platforme cloud în următorul an.

De unde să începi cu datele și unde să mergi

Întreprinderile mici nu duc lipsă de date. Adevărata provocare nu este achiziționarea datelor, ci capturarea, gestionarea și organizarea adecvată a acestor date, astfel încât să poată fi utilizate.

Blocajul poate să nu fie tehnologia în sine – sau prețul, deoarece platformele cloud precum Amazon Web Services și Microsoft Azure fac posibilă construirea de analize scalabile a datelor la un cost rezonabil. Obstacolul este adesea lipsa de experiență, deoarece echipele IT mai mici pot să nu aibă un specialist în date în cadrul personalului. Dacă nu aveți experiență internă, devine important să vă bazați pe parteneri externi pentru a ajuta la reducerea decalajului. Cheia succesului este construirea unei strategii, mai ales dacă nu aveți deja capacitățile interne.

Pentru întreprinderile mici care încearcă să înțeleagă datele lor, un loc bun de a începe ar putea fi prin utilizarea instrumentelor de business intelligence, cum ar fi Microsoft Power BI și Tableau, care pot ajuta la partea analitică a ecuației și pot fi o bună abordare entry-level pentru o companie mică care dorește să facă analiza datelor.

Dar dacă obiectivul final este transformarea digitală, doar analiza te va duce departe. În cele din urmă, doriți să vă conectați datele cu strategia de afaceri. Este posibil să nu aveți toate răspunsurile și este în regulă.

Posibile capcane de date

Atunci când întreprinderile mici încearcă să intre în analiza datelor bazate pe cloud, pot apărea probleme cu procesul. De exemplu, atunci când stocați informații în afara site-ului, puteți introduce noi riscuri.

Una dintre cele mai mari este guvernarea. Când vine vorba de date, intervin confidențialitatea, politica și procedura, iar atunci când sunteți nou în lucrul cu date, există pericolul ca aceste lucruri să treacă pe un loc din spate – mai ales dacă vă mutați în cloud.

Există o mulțime de întrebări pe care trebuie să le puneți atunci când vă construiți strategia bazată pe date, cum ar fi ce nivel de acces le oferiți angajaților și ce tehnologie folosiți pentru a gestiona traseul de audit. Abordarea dumneavoastră de guvernare trebuie să fie la fel de puternică ca și capabilitățile dumneavoastră de date, deoarece trebuie să construiți având în vedere securitatea.

Este posibil ca provocările să nu fie aceleași pentru toate IMM-urile. Uneori, acestea au majoritatea pașilor corecți, dar au nevoie doar de puțin ajutor pentru a trece linia de sosire. Alții ar putea avea nevoie de un început complet nou. Dar chiar dacă dinamica este diferită, obiectivele rămân aceleași: să vă maximizați capacitățile de gestionare a datelor, având în vedere securitatea și siguranța.

În cele din urmă, cel mai bun mod de a-ți construi calea către transformarea digitală este să începi. La urma urmei, nu vei ști ce poți face cu datele tale până nu începi.