Cloud Computing / Edge — February 23, 2022 at 10:36 am

3 aspecte importante la migrarea în cloud

by

Partenerii sau concurenții companiei tale “se mută în Cloud”? Ai citit despre relația strânsă între transformarea digitală și Cloud computing și îți pui problema să faceți și voi acest pas?

Implementare cloud

Iată mai jos 3 motive pe care noi le găsim relevante pentru migrarea în Cloud a magazinelor online, a companiilor care lucrează cu volume mari de date și nu doar a lor.

Costul!

Avansul tehnologic accelerat ai cărui martori suntem în ultimele decenii ajută lumea de business în mai multe feluri. Primul dintre ele răspunde unei foarte vechi griji a tuturor antreprenorilor și managerilor: reducerea costurilor.

Chiar dacă pentru businessul tău accesul la echipamente IT de înaltă clasă este mai puțin scump decât acum 10 ani, costul la care ajungeți ca să aveți propria infrastructură IT fizică este una dintre cifrele mari ale bugetului vostru lunar…

Migrarea în Cloud îți poate aduce o scădere a acestui cost, odată cu trecerea la un nivel superior de calitate a resurselor. Veți folosi cele mai moderne tehnologii, în configurația ideală pentru nevoile voastre, fără să mai fiți nevoiți să investiți continuu în echipamente. Vă veți reduce costurile de resurse umane și cheltuieli de întreținere.

Între 40% și 50% este reducerea de cheltuieli IT pe care o pot atinge companiile mari, conform unei estimări făcute de VMWare, unul dintre partenerii serviciilor noastre de Cloud.

Cloudul este mai sigur!

Oricât de bine este gândită o infrastructură IT “on premise”, situațiile care îi testează rezistența și capacitatea de a-și reveni după probleme sau atacuri sunt pur și simplu prea multe ca să continui să mizezi pe acest tip de soluție.

Mai ales dacă activați în domeniile financiar sau de asigurări, nu vă permiteți niciun punct slab: orice problemă cu datele clienților poate fi motiv pentru sancțiuni serioase din partea autorităților de supraveghere.

Soluția: migrarea în Cloud, adică trecerea la un sistem profesionist, gândit, implementat și supravegheat de specialiști în securitatea operațiunilor critice de business. Spre exemplu, centrele de date GTS sunt concepute și administrate așa încât să asigurăm clienților noștri de Cloud disponibilitate operațională de 100%.

În plus, serviciile de Cloud pot veni cu monitorizare permanentă, backup automatizat și arhitectură hardware redundantă, deci mult mai puține griji pentru tine și echipa IT internă în privința siguranței și integrității datelor sensibile cu care lucrați.

Ai plus de scalabilitate!

Te poți gândi la un domeniu care nu depinde aproape integral de funcționarea echipamentelor IT&C și a softurilor folosite?… Exact. Suntem în 2021 și pur și simplu nu mai putem concepe existența unui business fără servicii IT de calitate.

O situație aparte din acest punct de vedere este cea a e-commerce-ului. Magazinele online au nevoie nu doar de stabilitatea resurselor IT, ci și de scalabilitate.

O acțiune de marketing bine făcută poate aduce de la un minut la altul o creștere foarte mare a traficului pe site sau în aplicație. Soluția tradițională: o infrastructură IT locală configurată conform celor mai optimiste estimări.

Problema acestui tip de soluție: condițiile de piață sunt în continuă schimbare, așa încât estimările inițiale se pot dovedi fie prea conservatoare (și-atunci e posibil să pierzi vânzări), fie prea optimiste (și-atunci ai investit bani în resurse pe care nu le folosești…).

Migrarea în Cloud îți dă nu doar acces la echipament și tehnologie de ultimă oră, dar îți permite și să plătești doar atât cât folosești din aceste resurse. Iar asta îți dă liniștea că poți folosi la maximum fiecare șansă de creștere, făcând în același timp economii în perioadele mai puțin favorabile pentru categoria în care activezi.

Dacă vrei să afli cum văd specialiștii noștri migrarea în Cloud a companiei tale, lasă un mesaj aici și vei fi sunat de specialiștii GTS TELECOM!