Networking, Smart City — February 28, 2022 at 3:31 pm

Axis Communications a finalizat integrarea aplicației Smart City – DataFromSky

by

Traffic în camerele de rețea Axis echipate cu DLPU. Aplicația transformă camerele IP AXIS în adevărați senzori de trafic care pot monitoriza spre exemplu gradul de ocupare al parcărilor sau controlul adaptiv al intersecțiilor.

FLOW Traffic 2„Aplicația DataFromSky are deja peste 5,000 de utilizatori în întreaga lume. Suntem bucuroși să anunțăm finalizarea integrării cu Axis Communications”, a declarant Dalibor Smažinka, Key Account Manager Axis Communications.

Cum funcționează FLOW Traffic
FLOW Traffic ca aplicație ACAP pentru camerele Axis permite utilizatorului să creeze un senzor de trafic cu ajutorul unui limbaj de programare vizual intuitiv, totul realizându-se cu doar câteva clicuri. Datele extrase în timp real pot fi apoi vizualizate clar pe tabloul de bord folosind widget-uri interactive sau partajate cu sisteme terțe folosind un API deschis. De la început, aplicația este concepută pentru funcționare în timp real, astfel încât reacțiile la ceea ce se întâmplă în imagine sunt de ordinul zecilor de milisecunde. Aplicația FLOW Traffic poate fi integrată cu ușurință cu platforme smart city, sisteme VMS și acceptă o serie de periferice externe (module I/O, module de comunicație etc.).

FLOW TrafficCameră + inteligență artificială = senzor universal
„Dacă construiți un oraș inteligent, aveți nevoie de senzori care oferă date inteligente. Dar ce se întâmplă dacă există un tip de senzor pe care pur și simplu determinați ce să măsurați și cum să comunicați cu alte elemente ale infrastructurii dvs.? Noi, cei de la DataFromSky, vedem acest senzor într-o combinație de cameră și inteligență artificială capabilă să analizeze imaginea în timp real. Acest lucru corespunde bine și cu dezvoltarea camerelor IP Axis și a unității lor integrate de deep learning”, a declarat David Herman, Manager de Proiect DataFromSky la RCE systems s.r.o.

AXIS q1656le_FLOW TrafficFLOW se bazează pe cele mai avansate tehnologii din domeniul procesării imaginilor și dispune de un algoritm optimizat pentru procesarea traiectoriei, recunoașterea vehiculelor, culorile și mărcile de înmatriculare. Ca urmare, reduce costurile de achiziție, operare și integrare în proiecte de parcare inteligentă, managementul traficului, monitorizarea pasagerilor și securitate.

Aplicația FLOW Traffic este disponibilă ca software pentru camerele Axis cu unitate DLPU (modele cu procesor ARTPEC-7 și în cursul lunii februarie 2022 și pentru modelele cu ARTPEC-8) la un preț unic de 290 de euro.