Evenimente — March 2, 2022 at 12:16 pm

Ryan Ding, Huawei: GHID pentru o economie digitală mai bună

by

Ryan Ding, Executive Director and President of the Carrier BG, Huawei, a susținut în cadrul Huawei Day0 Forum, MWC22 Barcelona, un discurs intitulat “Lighting up the Future”. Ding a declarat că operatorii pot lucra asupra trei factori: densitatea conexiunilor, diversitatea de calcul și intensitatea de reducere a emisiilor de carbon. Astfel, el a făcut apel catre operatori să se alăture Huawei în planul de afaceri numit GHIDUL pentru a o economie digitală mai bună.

Ryan-Ding-delivering-a-keynote-scaledEconomia digitală globală se dezvoltă rapid, iar peste 50% din PIB-ul global va fi digitalizat în 2022. Multe țări și regiuni, precum China, Coreea de Sud și UE, au anunțat deja planuri uriașe de investiții în economia digitală. În calitate de furnizori de infrastructură TIC, operatorii vor juca un rol din ce în ce mai important în coordonarea dezvoltării viitoarei economii digitale.

Trei metode pentru a forma viitorul economiei digitale

În timpul discursului său, Ding a explicat cum dinamica economiei digitale poate fi evaluată prin trei factori: densitatea conexiunilor, diversitatea de calcul și intensitatea de reducere a emisiilor de dioxid de carbon și că acești factori oferă operatorilor metodele de care au nevoie pentru a forma viitorul economiei digitale.

Prin creșterea densității conexiunii, operatorii își pot dezvolta baza de utilizatori 5G și își pot extinde domeniul de activitate. Prin diversificarea resurselor de calcul, operatorii pot crea sinergii între conectivitate și IT pentru a stimula digitalizarea întreprinderilor pentru o nouă direcție de dezvoltare. În ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, noile soluții TIC ecologice, precum cele oferite de Huawei, vor amplifica capacitatea rețelei și vor reduce consumul de energie pe bit pentru o dezvoltare mai ecologică.

5G a evoluat remarcabil

Implementarea comercială 5G a început în urmă cu doi ani, iar de atunci, numărul rețelelor, utilizatorilor și dispozitivelor de acest tip a crescut rapid. Până la sfârșitul anului 2021, peste 200 de operatori au implementat rețele comerciale 5G, deservind peste 700 de milioane de utilizatori. În prezent, există peste 1.200 de dispozitive comerciale active . Această bază de utilizatori în creștere aduce profituri comerciale operatorilor în timp ce contribuie la evoluția continuă a rețelei.

În timpul evenimentului, Ding a împărtășit povești de succes despre 5G de la diverși operatori și a arătat cum noile aplicații precum AR, VR oferă utilizatorilor experiențe noi.

În China, rețelele private 5GtoB au fost implementate la scară largă în mai multe industrii. Până la sfârșitul anului 2021, Huawei a semnat peste 3.000 de contracte comerciale 5GtoB cu operatori și parteneri chinezi, câștigând o experiență vastă în aplicațiile din industrie. Un exemplu evidențiat a fost din Mongolia Interioară, unde o mină de cărbune folosește 5G pentru a controla de la distanță echipamente. Implementarea rețelei 5G a oferit  minerilor un mediu de lucru mai sigur și mai confortabil.

Conectivitate + IT pentru o nouă direcție de dezvoltare

Așa cum mărturisește Ding, pe măsură ce tot mai multe industrii se digitalizează, infrastructura IT va trebui reconstruită pentru a conduce operațiuni mai eficiente. Prin crearea de sinergii între IT și CT, cloud și edge și cloud și rețele, Huawei speră să ajute operatorii să devină digitali.

Tehnologia informației si comunicațiilor-ecologică: mai mulți biți, mai puțini wați

Tehnologia informației si comunicațiilor ecologică este esențială pentru creșterea sustenabilă a economiei digitale. Industria TIC oferă noi tehnologii pentru a ajuta alte industrii să își reducă amprenta de carbon. De fapt, se preconizează că aceste economii vor ajunge de zece ori mai mari decât amprenta proprie a industriei TIC. Pe forum, Ding a împărtășit și strategia verde a Huawei: More Bits, Less Watts-Mai mulți Biti, mai puțini wați. Cu întreaga sa gamă de soluții ecologice, inclusiv site-ul, rețeaua și operarea ecologică, Huawei își propune să ajute operatorii să crească capacitatea rețelei și să reducă consumul de energie pe bit. Huawei a propus, de asemenea, indicele de intensitate a carbonului în rețea pentru a cuantifica emisiile de carbon ale industriei TIC și pentru a ajuta operatorii să își transforme strategia ecologică în realitate.

La sfârșitul discursului său, Ding a propus planul de afaceri GHID pentru o economie digitală mai bună, care își propune să ajute operatorii să își dezvolte cele cinci capabilități esențiale necesare pentru succesul afacerilor: extinderea serviciilor, inovarea eficientă, mobilizarea resurselor, concurența pe valoare și contribuția la societate.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2022.