COMUNICATE — March 7, 2022 at 5:27 pm

DIGITALL încurajează femeile să-și reia parcursul profesional

by

Compania de tehnologie DIGITALL începe un program menit să încurajeze femeile să se reintegreze în câmpul muncii după concediul de maternitate sau după  sistarea parcursului profesional pentru o perioadă mai mare de timp. Sub titlul  „Bine aţi revenit!“ compania oferă doamnelor și domnișoarelor, oportunitatea de a-și continua cariera în sectorul IT, profitând de modele flexibile de lucru remote, în combinaţie cu diverse traininguri, programe de onboarding şi includere în programe de mentorat.

Header-1920x1080pxProgramul se desfășoară în toate cele 27 de birouri DIGITALL din Europa şi America de Nord. Doamnele și domnișoarele pot aplica pentru posturi în diferite departamente ale organizației, în funcţie de calificările şi experienţa lor profesională actuală. Oportunităţile profesionale pot fi atât in cadrul echipelor IT pentru furnizarea şi dezvoltarea de produse şi servicii, cât şi in departamentele de marketing, vânzări, finanţe, resurse umane etc.

În cadrul iniţiativei, toate femeile care se reintorc în mediul profesional din sectorul IT, după sistarea parcursului profesional din diferite motive, inclusiv concediul de maternitate, pot alege condiţii flexibile de muncă, atât referitor la numărul de ore lucrate cât și la locul de unde lucrează. Programul „Bine aţi revenit !“ se adresează şi femeilor care au fost nevoite, din cauza închiderii şcolilor și a grădiniţelor, să rămână acasă pentru a-şi crește și îngriji copiii în timpul pandemiei. Pe lângă orarul de lucru flexibil şi opţiunea de lucru remote, în cadrul companiei DIGITALL pot profita şi de programele de onboarding, precum şi programe de mentorat şi autoinstruire, menite să aducă un plus din punct de vedere al dezvoltării profesionale. Iniţiativa are ca scop încurajarea potenţialului femeilor în mediul de business şi creșterea numărului acestora în sectorul IT.

„Misiunea noastră este să încurajăm doamnele și domnișoarele calificate şi talentate, care au fost nevoite dintr-un motiv sau altul, să aloce mai puțină atenție carierei pentru o perioadă de timp, să-şi poată continua drumul profesional şi să îmbine, cu succes, viaţa de familie și cea profesională. În acest scop, DIGITALL oferă posibilitatea de a alege o locaţie de lucru, în funcție de preferințe, dar şi un program flexibil, adaptat nevoilor şi dorințelor personale“, a comentat Delphine Arvengas, Vice President Retail, Consumer Goodsand Luxury şi lider al iniţiativei Diversity în DIGITALL.

„Noi, femeile, îndeplinim deseori mai multe roluri deodată. Astfel că este necesar să creem condiţiile potrivite pentru a îmbina viața de familie cu cea a carierei. Nu trebuie sa fim obligate să alegem, le putem gestiona pe amândouă! Sunt recunoscătoare de faptul că am posibilitatea de a-mi gestiona programul, pentru că numai aşa sunt în stare să reuşesc să îndeplinesc, cu succes, toate rolurile din viaţa mea”, subliniază Irina Mavrova, Senior Vice President, Head of Strategy at DIGITALL.

Odată cu începerea programului „Bine aţi revenit!”, DIGITALL participă activ și la alte iniţiative ce încurajează diversitatea, cum ar fi programul,”Bring Women Back to Work” – un program Salesforce, care sprijină femeile să-și reia parcursul profesional. DIGITALL desfăşoară, de asemenea, propria iniţiativă internă, ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la subiectul diversităţii şi revenirea în mediul profesional.

Mai multe informaţii despre programul nostru puteţi găsi pe site-ul „Bine aţi revenit“.