Servicii IT — March 9, 2022 at 1:56 pm

Vertex Manufacturing și Xerox Elem Additive Solutions oferă imprimare 3D pe baza de aluminiu pentru clienții industriali

by

Xerox® Elem™ Additive Solutions și producătorul industrial Vertex Manufacturing – A PrinterPrezz Company, au anunțat un acord pentru a adăuga imprimanta 3D Xerox® ElemX™ la instalația Vertex din Cincinnati și pentru a începe să ofere servicii de producție utilizând tehnologia cu metal lichid de la Xerox.

maxresdefaultXerox ElemX utilizează tehnologia cu metal lichid, care folosește un fir de aluminiu eficient din punct de vedere al costurilor și ușor de implementat, pentru funcționare nefiind necesare alte modificări speciale ale instalației. Spre deosebire de multe tehnologii de imprimare 3D a metalelor, ElemX necesită o post-procesare minimă și, prin urmare, oferă un timp mai scurt de producție a pieselor. Prin adăugarea ElemX la flota sa existentă de tehnologii avansate de producție, Vertex își consolidează capacitățile și devine o achiziție valoroasă pentru rețeaua de parteneri a Xerox® Elem™ Additive Solutions Manufacturing.

„Compania noastră urmărește să furnizeze produse și servicii care îndeplinesc sau depășesc cerințele de calitate și de planificare ale clienților noștri”, spune Tim Warden, vicepreședinte de vânzări și marketing la Vertex. „Am decis să ne asociem cu Xerox deoarece tehnologia ElemX ne oferă un avantaj suplimentar pentru a construi piese într-un mod mai rapid și mai fiabil pentru clienții noștri.”

Imprimanta 3D ElemX a fost lansată comercial în februarie 2021, iar în ultimul an, Elem Additive Solutions a crescut semnificativ, inclusiv prin deschiderea unui centru de excelență pentru fabricarea aditivă în Cary, NC. Acest contract de producție cu Vertex reprezintă o altă etapă importantă pentru Xerox.

„Relația cu Vertex permite companiei noastre – Elem Additive – să se extindă și să-și sprijine clienții mai bine decât până acum”, a declarat Tali Rosman, director general și vicepreședinte al Elem Additive la Xerox. „Cele două organizații însumează zeci de ani de experiență în domeniul producției avansate, așa că suntem încântați să împingem împreună limitele acestei tehnologii.”

ElemX este o tehnologie de imprimare 3D pe bază de metal lichid, mai sigură și mai simplă, care vizează reziliența lanțului de aprovizionare pentru transporturi, industria aerospațială, apărare și producție industrială. Până în prezent, capacitatea de a imprima aluminiu 3D în mod constant și fiabil a reprezentat o provocare pentru piață. Spre deosebire de alte tehnologii de imprimare 3D pe bază de metale, cu ElemX nu există pulberi metalice periculoase și nu este nevoie de EPI sau de alte măsuri de siguranță considerabile. Conceput pentru a aduce simplitate pe parcursul lanțului de aprovizionare, ElemX este opțiunea ideală pentru piese de schimb, reparații și piese de producție de volum redus.

„ElemX preia toate avantajele imprimării 3D și facilitează mai mult decât oricând utilizarea de către producători a fabricării aditive pe bază de metal”, a declarat Rosman. „Acesta este următorul pas în parcursul nostru și intenționăm să continuăm să ne promovăm viziunea pentru lanțuri de aprovizionare mai reziliente în 2022, lucrând cu parteneri precum Vertex.”