Securitate — March 22, 2022 at 3:17 pm

Soluții ATEN pentru domeniul apărării pot îmbunătăți securitatea națională

by

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, recomandă echiparea centrelor de control din domeniul militar cu soluții KVM over IP, pentru un nivel crescut de securitate și protecție în fața noilor provocări.

La ora actuală, apărarea unui stat nu se mai rezumă la apărarea granițelor sale, ci, din ce în ce mai des, la apărarea infrastructurii informatice. Este acel element nevăzut, pe care mulți nici măcar nu îl conștientizează, însă este acolo și joacă un rol din ce în ce mai important: apărarea împotriva atacurilor cibernetice. Așa se face că, agențiile de apărare ale unui stat tind să lucreze mult mai des cu centre de control și rețele de servere pe lângă tehnica de război în forma clasică. Un astfel de centru de control trebuie să fie cât se poate de sigur, să asigure flexibilitate și să ofere un nivel ridicat de calitate vizuală, permițând în același timp monitorizarea și înregistrarea tuturor operațiunilor desfășurate. Mai mult decât atât, trebuie să faciliteze accesul de la distanță, să dispună de redundanță, să aibă în vedere provocările viitorului și să securizeze întreaga activitate.

Schita_ATEN_cases_study_south_korea_military_2D_diagramȚinând cont de toate aceste cerințe, ATEN a proiectat un sistem compus din trei echipamente și o soluție software. La baza acestuia se află dispozitivele KVM over IP pentru transmiterea informațiilor din seria KE.

Această serie dispune de modele variate, cu interfețe DVI, HDMI și Display port cu rezoluții de până la 4K60 (în codare 4:4:4) și fără pierdere de calitate la transmisie. Mai departe, transmisiunile pot fi direcționate printr-un switch cu management și tehnologie PoE ES0152P, pentru a fi recepționate dintr-o cameră de control, cu ajutorul echipamentelor tip KE Receiver, care au fost prevăzute în prealabil cu mouse și tastatură USB, precum și cu monitor.

În paralel, poate fi facilitat și accesul de la distanță, dintr-un centru de comandă, de pe dispozitive client Java sau Windows, pentru echipamentele KE ce sunt dotate și cu un al doilea port de rețea (de exemplu: KE6900AiT).

Pentru a putea ține evidența operațiunilor, a fost adăugată soluția software de înregistrare video a sesiunilor – CCVSR. Aceasta asigură înregistrarea video a sesiunilor – încă de la pornirea sistemului – ceea ce permite o identificare ușoară a problemelor și investigații rapide ale eventualelor incidente.

ATEN_ccvsr.kvm.management-software--control-center.45Un astfel de sistem asigură operațiuni în timp real, timpul de comutare de la distanță între diverse rezoluții video fiind mai mic de 0.3s, ceea ce face ca întreaga conexiune să pară directă. În același timp, este garantată calitatea vizuală superioară, căci compresia video aplicată este una fără pierderi, ceea ce îi permite operatorului să monitorizeze rapid serverele din dotare, prin intermediul unei interfețe web intuitive. De asemenea, extinderea sistemului este la îndemână și poate fi realizată prin simpla adăugare de switch-uri în rețea, scalabilitatea fiind practic una nemărginită. În tot acest timp, componenta CCVSR înregistrează video toate operațiunile într-un format proprietar, conform cu reglementările din domeniul militar, ceea ce garantează un nivel ridicat de securitate.

Cu ajutorul unui astfel de sistem ATEN, Ministerul Apărării poate accesa, monitoriza și controla de la distanță orice computer din rețeaua sa. În plus, este asigurat un maximum de flexibilitate în ceea ce privește configurația dorită și posibilitățile de extindere în viitor. Pentru detalii despre acest sistem dedicat domeniului apărării sau alte soluții ATEN vă invităm să intrați în legătură cu specialiștii noștri la: Romania@ro.aten.com