Networking — March 28, 2022 at 8:40 pm

ELKO Romania furnizează soluții avansate de analiză și investigare cu ajutorul Axis, Milestone și BriefCam

by

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, prezintă soluțiile premium de investigare video cu Axis Communications, BriefCam și Milestone Systems. Soluțiile celor trei companii partenere au ca scop asigurarea securității pe diferite domenii, fiind bazate pe cele mai noi tehnologii de inteligență artificială prin deep learning.

Picture 1 ELKO Axis BriefCamAnaliza calitativă a conținutului video cu BriefCam

BriefCam investește activ în accelerarea investigațiilor post eveniment prin identificarea obiectelor și a oamenilor cu viteză și precizie. Aplicația permite extragerea și agregarea informației video de tip metadate, precum identificarea bărbațiilor, femeilor, copiilor, vehiculelor, mărimea, culoarea, viteza, direcția și multe altele, pentru a permite utilizatorilor să analizeze conținutul video. Platforma de analiză a conținutului video BriefCam este utilizată de poliție și organizații pentru siguranță publică, guvern și agenții de transport, întreprinderi mari, spitale și instituții educaționale și comunitățile locale din întreaga lume.

BriefCam Video Content Analytics este disponibil prin noua generație de camere video Axis dotate cu tehnologia de vârf deep learning. Bazându-se pe tehnologia de analiză video pusă la dispoziție de BriefCam, peste platforma oferită de Milestone XProtect® Rapid REVIEW, clienții soluțiilor au la dispoziție ore întregi de înregistrări video care pot fi trecute în revistă în doar câteva minute. Această facilitate permite un proces decizional îmbunătățit și dă un nou impuls oricărei investigații.

Un progres major este realizat datorită implementării tehnologiei de inteligență artificială în sistemele de analiză video. Această soluție reduce costul deținerii unui sistem de analiză video, permite transmiterea în medii cu lățime de bandă redusă și asigură un răspuns mai rapid în cadrul alertelor în timp real.

Alerte mai rapide, lățime de bandă redusă și procesare în timp real

Folosind tehnologia de analiză de la BriefCam împreună cu tehnologia Deep learning de pe camerele video Axis, utilizatorii primesc alerte în timp real de 6 ori mai rapid, cu o reducere de 5 până la 10 ori a lățimii de bandă între cameră și server și o nevoie cu 55% mai mică de procesare în timp real pe serverele GPU. Integrarea acestor sisteme sporește flexibilitatea implementării și prin utilizarea sistemelor de analiză video se obține o mai mare eficiență cu reducerea cheltuielilor de capital și a celor operaționale.

Utilizarea analizei video BriefCam® și a camerelor de înaltă calitate Axis care se bazează pe ultimul model de procesor ARTPEC-8, permite clienților să își optimizeze nevoile de securitate prin intermediul analizei video avansate. Astfel, se pot gestiona alertele în timp real, efectua căutări detaliate și gestiona operațiunile inteligente pentru o varietate de cazuri atât de siguranță, securitate, cât și operațiuni de afaceri.

BriefCam_Main_Ad_A4_Milestone_ROTehnologia de analiză video BriefCam – integrată în soluția XProtect Rapid REVIEW

XProtect Rapid REVIEW de la Milestone este o soluție inteligentă de analiză video care permite operatorilor de securitate și anchetatorilor să caute în mod eficient în volume mari, de ore și ore de înregistrări video și să identifice exact ceea ce caută în doar câteva minute.
Având la bază tehnologia inovatoare de analiză video BriefCam®, XProtect Rapid REVIEW este add-on-ul care se integrează perfect în XProtect Smart Client de la Milestone, fiind compatibil cu toate produsele XProtect VMS achiziționate.

XProtect Rapid REVIEW permite căutări și filtrări video de mare precizie pentru mai multe camere, bazate pe o suită în expansiune de clase, atribute, comportamente și straturi vizuale care ajută investigatorii să identifice oamenii, obiectele și comportamentele care îi interesează. Tehnologia unică VIDEO SYNOPSIS® oferă operatorului posibilitatea de a vizualiza simultan obiecte care au apărut în momente diferite în cadrul înregistrării video.
De asemenea, folosind caracteristica Appearance Similarity operatorul poate localiza instantaneu persoane, vehicule și alte obiecte de interes căutând obiecte cu atribute similare.

Analiza video BriefCam direct din camerele deep learning prin ACAP

BriefCam folosește avantajele platformei Axis Camera Application Platform (ACAP) pentru a permite integrarea analizei video direct în camerele de tip deep learning produse de Axis Communications.

Seria de echipamente AXIS P326x, cu unitate de procesare deep learning (DLPU) oferă integrare nativă  cu platforma de analiză video BriefCam. Aceasta va fi utilizată pe mai multe generații de camere video deep learning de la AXIS, create special pentru accelerarea analizei video.

Platforma completă Video Content Analytics de la BriefCam crește în mod exponențial valoarea de achiziție a camerelor de supraveghere prin faptul că se pot face căutări, se poate cuantifica și acționa în timpul captării imaginilor video. Oferă posibilitatea de a examina ore de conținut în câteva minute, de a analiza cantitativ conținutul video pentru a crea statistici utile pentru a lua măsuri de siguranță, securitate și decizii operaționale cu ajutorul informațiilor colectate. Răspunde astfel imediat la situațiile critice determinate de schimbările ce apar în mediul înconjurător. Toate acestea în timp ce precizia, acuratețea si eficiența sunt în echilibru.

Soluțiile sunt disponibile prin canalul autorizat de parteneri ELKO Romania. Pentru evalua cele mai potrivite soluții pentru proiectele dumneavoastră, specialiștii ELKO Romania vă stau la dispoziție pentru a vă oferi mai multe informații legate de gama de soluții Axis, Milestone și BriefCam.