Expert IT — March 28, 2022 at 12:00 pm

Reziliență, adaptabilitate și un viitor interconectat

by

Privind în viitor, tendințele digitale cheie care ne vor modela viețile și mijloacele de trai se învârt în jurul rezilienței, adaptabilității, încrederii și viitorului nostru din ce în ce mai interconectat. Ele vă ajută afacerea să reușească în fața a ceea ce viitorul vă oferă.

tmbTrecerea  de la supraviețuire la reziliență

După ce a lovit pandemia, am văzut că afacerile au început să consolideze noi moduri de lucru prin integrarea de soluții pentru a sprijini în continuare angajații – dintre care mulți se aflau încă în condiții la distanță sau hibride.

Astăzi, lumea a ajuns să accepte că societatea nu va arăta niciodată ca odinioară, așa că organizațiile vor trebui să stabilească cum își doresc  noua normalitate. La rândul lor, alegerile tehnologice vor trebui să se bazeze pe mai mult decât pe simpla funcționalitate, ci pe îmbunătățirile oferite de o soluție și rezistența afacerii.

În multe cazuri, aceste noi sisteme nu sunt încă la fel de mature ca cele care au fost cândva în centrele de date. Deci, factorii de decizie IT trebuie să înceapă să încorporeze tehnologie în care se poate avea încredere că va oferi în mod fiabil un viitor.

Dar, cu firmele care folosesc acum o combinație de soluții SaaS și sisteme on-premise, complexitatea crescută a infrastructurilor lor asamblate în grabă le-a făcut fragile. Acum au mult mai multe puncte potențiale de eșec sau expunere și este mult mai greu de înțeles interconexiunea lor.

Ca răspuns, vom vedea multe organizații care încearcă să abordeze aceste puncte slabe prin dezvoltarea unor medii IT hibride mai flexibile și foarte scalabile. Acest lucru le va oferi mai multă vizibilitate și le va permite să urmărească modul în care diferitele lor sisteme interacționează.

Trecerea către platforme de încredere

Provocarea securizării peisajului de afaceri a evoluat. Nu mai este vorba doar de securizarea accesului la sisteme – organizațiile trebuie să se întrebe dacă pot înțelege cu adevărat și au încredere în datele lor.

Fujitsu a continuat deja cu proiecte care abordează exact această provocare. O astfel de inițiativă este Trust and Trace: o soluție bazată pe DLT care valorifică tehnologia blockchain pentru a asigura integritatea și încrederea datelor colectate de-a lungul lanțului de aprovizionare.

În industria textilă, tex.tracer este o altă platformă care se străduiește să îmbunătățească securitatea și trasabilitatea. Permite companiilor să urmărească articolele de îmbrăcăminte individuale până la sursă, la sfârșitul lanțului lor de aprovizionare, pentru a sprijini inițiativele de sustenabilitate și pentru a crea un ecosistem de modă mai transparent.

În mod similar, munca Fujitsu cu Botanical Water Technologies a ajutat compania în misiunea sa de a purifica și remineraliza apa. Odată cu lansarea unei noi platforme blockchain de tranzacționare a apei care sprijină tranzacționarea sigură și securizată cu apă – livrând anual până la 3 trilioane de litri de apă potabilă nouă.

În cele din urmă, pe măsură ce companiile se străduiesc să înțeleagă mai bine calitatea dinamică a datelor lor, cred că platformele ca acestea, care promovează încrederea prin demonstrabilitate, vor continua să fie o forță pentru bine mai departe.

Sprijinirea productivității cu platforme adaptabile

Pe lângă faptul că, caută platforme pentru reziliență și încredere îmbunătățite, companiile se vor concentra și pe soluții care le permit să-și orienteze operațiunile în mod flexibil în această perioadă. Aceasta a fost o forță motrice din spatele trecerii la platformele cloud, deoarece acestea ajută companiile să activeze și să stopeze resursele mai eficient.

Privind în viitor, ne așteptăm ca acest lucru să se extindă în contracte comerciale care să permită entităților să lucreze mai flexibil cu firme, cum ar fi Fujitsu, ca integratori de sisteme și furnizori de servicii gestionate. Acest lucru va fi esențial pentru companiile care caută parteneri care să le susțină transformarea digitală continuă.

Cu toate acestea, un alt aspect cheie în acest sens este crearea unei forțe de muncă adaptabilă, cu rezistență într-un viitor incert. În consecință, mă aștept la un accent sporit pe bunăstarea angajaților, pe măsură ce companiile caută noi modalități de a împuternici și de a proteja lucrătorii în mod creativ.

Platformele de activare a angajaților, cum ar fi Microsoft Viva, oferă managerilor informații neprețuite asupra tiparelor de lucru, astfel încât acestea să poată fi optimizate mai bine. La rândul său, permițând productivității să fie mai bine echilibrată cu bunăstarea (de exemplu, luând în considerare cât timp petrece un angajat în întâlniri față de cât timp are pentru a se concentra pe sarcini).

Îmbrățișând un viitor interconectat

Pe măsură ce mergem într-un viitor din ce în ce mai complex, perturbator și incert, vom continua să ajutăm companiile să folosească tehnologiile de generație următoare – de la AI la 5G – pentru a construi experiențe mai bogate pentru clienți, securitate mai puternică și o vizibilitate mai mare asupra valorii lor.

Pentru lideri, un prim pas esențial în acest sens este să analizeze îndelung și serios toate sistemele pe care le-au pus în aplicare în ultimii doi ani și să se gândească dacă sunt fundația rezistentă de care are nevoie afacerea.

Întreprinderile trebuie să știe că datele pe care se bazează pentru a lua decizii pot fi de încredere, așa că trebuie să-și interogheze sursele și să se asigure că funcționează așa cum au nevoie.

Și cu forța de muncă, liderii trebuie să se gândească la modalitățile în care pot merge dincolo de simpla gândire la modalități de a menține oamenii să lucreze în condițiile în schimbare. Organizațiile trebuie să folosească această schimbare de abordare pentru a înțelege cu adevărat dacă angajații lor se simt îngrijiți – deoarece talentul va fi întotdeauna fundamentul afacerii dumneavoastră.

Fujitsu și Microsoft sunt combinația perfectă atunci când vine vorba de a ajuta întreprinderile să găsească tehnologiile potrivite care să le ofere bazele rezistente, de încredere și adaptabile de care au nevoie pentru a reuși.

de Andrew Brabban, Vice President, Head of Microsoft Global Business Development la Fujitsu