EDUCATIE / JOB — March 29, 2022 at 3:42 pm

Dezvoltarea startup-urilor create de studenți, susținută prin programul HP LIFE

by

Programul HP LIFE (Learning Initiative for Entrepreneurs), implementat în parteneriat cu Junior Achievement, a ajuns la ediția a treia în România. Studenți din toată țara participă la Incubatorul JA BizzFactoryTM și au acces gratuit la cursuri de antreprenoriat și la sesiuni online de pregătire. În perioada martie-mai 2022, 11 echipe de studenți beneficiază de mentorat din partea a 23 de voluntari din cadrul HP Inc. România, care îi sprijină să-și dezvolte ideile de afaceri, oferindu-le sfaturi, recomandări și consultanță și învățându-i să folosească instrumentele IT pentru a transpune o idee de business în realitate.

HP LIFEAnul acesta, voluntarii HP înscriși în program au la dispoziție Virtual Innovation Challenge, adică se pot implica efectiv în munca echipelor de studenți, pornind de la probleme reale pentru care trebuie găsite soluții fezabile prin folosirea tehnologiei.

În cadrul Incubatorului JA BizzFactoryTM studenții au ocazia să-și prezinte planurile de afaceri în diverse domenii, precum: tehnologie, comerț electronic, industrii creative, educație sau agricultură. HP Inc. România susține acest proiect în fiecare an și sponsorizează unul dintre premiile finale, oferind echipei câștigătoare șansa de a dezvolta un start-up.

„Parteneriatul cu Junior Achievement România, în cadrul programului HP LIFE, a devenit deja o tradiție pe care o vom continua an de an, deoarece cred cu tărie că tehnologia și competențele digitale sunt o componentă importantă a procesului de educație. Am ajuns la a treia ediție a acestui program în România și sunt mândru de colegii mei care s-au implicat, devenind mentori pentru studenți și ajutându-i să-și dezvolte ideile de afaceri. Este minunat să văd că HP LIFE stârnește interesul tinerilor din România. Până acum, peste 125.000 de tineri au participat la cursurile organizate în cadrul acestui program”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România.

Cursurile HP LIFE sunt apreciate pentru conținut, aplicabilitate și studiile de caz oferite.

„Într-o lume în care puterea vine din informație de calitate și acces la tehnologie, este din ce în ce mai important pentru tineri să își dezvolte cu adevărat cunoștințele și abilitățile antreprenoriale, fie că vor lua decizia de a-și iniția și gestiona propria afacere, fie că se vor angaja și vor lucra într-o companie și vor veni cu propuneri legate de strategie. În ambele situații, resursele educaționale care îmbină elementele teoretice cu cele practice, așa cum sunt cursurile HP LIFE care vin în completarea programului JA Educație Antreprenorială, dar și o experiență de învățare practică care îți dă posibilitatea să intri în legătură cu profesioniști din companii, fac diferența și îi ajută pe tineri să se pregătească pentru provocările din viitor”, a subliniat Alice Duțu – Director Programe, Junior Achievement România.

Prin intermediul HP Foundation, programul HP LIFE oferă acces la 30 de cursuri de IT și antreprenoriat. Din 2016, în program s-au înscris peste 371.000 de tineri, în 206 țări și teritorii. Obiectivul HP este să ajungă la un milion de elevi și studenți, la nivel global, până în 2025.