Hardware — April 1, 2022 at 3:19 pm

ELKO Romania este unic distribuitor al soluțiilor de energie ECOFLOW

by

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță distribuția oficială a stațiilor de încărcare portabile, generatoare, panouri solare și accesorii, din portofoliul companiei EcoFlow, devenind astfel unic distribuitor pentru România.

ELKO EcoFlow Img1Dimensiunea pieței globale a sistemelor portabile de energie va ajunge la 439,3 milioane USD până în 2028, prezentând un CAGR de 8,7% în perioada de prognoză, conform estimărilor studiului “Portable Power Station Market, 2021-2028” realizat de compania Fortune Business Insights. Adopția sporită a dispozitivelor inteligente și cazurile tot mai mari de întreruperi de curent pot stimula dezvoltarea pieței. Conform raportului, piața a fost de 238,1 milioane USD în 2020 și se estimează că valoarea finală în 2021 va ajunge la 244,5 milioane USD.

Adopția în creștere a dispozitivelor inteligente va propulsa adopția acestor categorii de produse. Evoluțiile infrastructurii digitale, adoptarea pe scară largă a echipamentelor inteligente și dezvoltarea tehnologiei 5G au crescut dependența de energie electrică la nivel global. Există o serie de tendințe la nivel internațional de trecere la energie verde, iar ultimii ani s-au făcut pași semnificativi în direcția adoptării de resurse regenerabile de energie. În plus, situațiile tot mai des întâlnite de întreruperi de curent, fac necesare generatoarele și acumulatoarele de energie electrică care furnizează alimentare continuă pentru dispozitivele esențiale ale utilizatorilor. Acești factori pot propulsa dezvoltarea pieței în următorii ani.

EcoFlow a fost fondată în 2017 de un grup de ingineri specializați în domeniul bateriilor care au avut viziunea de a contribui la tranziția activă a lumii de la sursele de energie tradiționale la un viitor de energie durabilă, regenerabilă.

Imagine2Misiunea declarată a EcoFlow este de a pune la dispoziția utilizatorilor individuali, cât și comunităților surse de energie portabilă, curată și de încredere, prin înlocuirea generatorului tradițional de gaz și reinventând modul în care lumea accesează energia.

EcoFlow combină cercetarea și cunoștințele de vârf în industrie pentru a construi produse inovatoare care sunt în fruntea designului, inteligenței și puterii. Gama de produse EcoFlow include tehnologie de ultimă oră care oferă utilizatorilor energie curată, silențioasă și regenerabilă atât pentru utilizare în interior, cât și în exterior.

Portofoliul companiei include acumulatori portabili cu capacitate cuprinsă între 210 Wh și 25 kWh și putere de ieșire de 300-3600 W, seriile River și Delta acoperind o gamă extinsă de cerințe. De asemenea, panourile solare cu putere nominală de 110 W, 160 W și 400 W pot susține activitățile în aer liber, de la simpla campare, până la rulote ce oferă un nivel de confort avansat utilizatorilor săi.

Dezastrele pot apărea în orice moment al anului, iar uneori durează mai mult decât ne-am putea aștepta. La producerea întreruperilor prelungite, generatorul EcoFlow Smart pornește automat atunci când acumulatorii EcoFlow ating un nivel scăzut de încărcare, reîncarcă centrala și oprește motorul de la sine odată ce stația electrică atinge o încărcare completă. Acest lucru permite o opțiune de rezervă fiabilă de urgență, care se bazează pe utilizarea la minim a unui generator.

Pentru a evalua cele mai potrivite opțiuni de configurații pentru clienții dumneavoastră, specialiștii ELKO Romania vă stau la dispoziție pentru a vă oferi mai multe informații legate de toată gama de echipamente EcoFlow.