NEWS — April 6, 2022 at 1:20 pm

SES va susține prin satelit operațiunile RPAS ale Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă

by

EMSA va utiliza serviciile satelitare multi-bandă și multi frecvență ale SES pentru operațiunile aeronavelor pilotate de la distanță în misiuni de securitate, salvare și monitorizare a poluării

SES_Antenna_HQSES și Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (European Maritime Safety Agency – EMSA) au semnat un nou contract, prin care agenția va continua utilizarea serviciilor satelitare de înaltă performanță ale SES pentru operațiunile Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS). Prin noua înțelegere, serviciile SES de conectivitate gestionată vor permite utilizatorilor finali să primească și să schimbe date aproape în timp real și să susțină nevoile operaționale ale misiunilor pe mare.

Noul contract multianual continuă înțelegerea anterioară, care punea la dispoziția diferitelor misiuni EMSA servicii garantate de conectivitate de înaltă performanță pentru monitorizarea poluării, siguranță maritimă și supraveghere maritimă generală.

Conform noii înțelegeri, SES va utiliza capacitatea de comunicații guvernamentale SATCOM în bandă Ku-, Ka- și Ka militar și segmentul terestru pentru a continua să furnizeze servicii de conectivitate pentru misiunile RPAS ale EMSA în diferite regiuni de coastă din UE. Serviciul va permite Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță să efectueze operațiuni pe distanțe medii și lungi. De asemenea, serviciile de clasă GovSatCom vor oferi conectivitate navelor maritime, făcând posibilă utilizarea aplicațiilor ce utilizează intens date – precum distribuirea de date audiovizuale ale misiunilor RPAS, securizarea accesului la rețea și conectarea cu sediul central terestru, pentru a permite luarea deciziilor în timp util.

Soluția de conectivitate furnizată EMSA se bazează pe platforma REACH, o nouă soluție dezvoltată de SES special pentru utilizatorii guvernamentali și instituționali din Europa care necesită conectivitate rapidă, sigură și solidă. Platforma permite utilizarea serviciilor de tip GovSatCom pentru aplicații pentru securitate, siguranță și răspuns la urgențe.

Noua înțelegere cu EMSA va permite statelor membre ale Uniunii Europene să acceseze serviciile de bandă Ku- și Ka- de pe șapte sateliți SES, precum și serviciile în bandă guvernamental militar-Ka ale satelitului GovSat-1 și centrele de operațiuni GovSat din Europa. SES este singura companie care operează un total de 70 de sateliți, inclusiv 50 de sateliți geostaționari, precum și 20 non-geostaționari pe orbită medie, oferind conectivitate SATCOM la nivel global.