NEWS — April 12, 2022 at 3:47 pm

Cele mai bune jucătoare profesioniste din țară vor fi desemnate la Gaming Marathon

by

Aproape 30% din angajații primelor 15 companii de gaming din România sunt femei, arată ultimele cifre ale RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România). Așadar, femeile nu doar că se joacă la fel de mult ca bărbații, așa cum relevă un alt studiu recent, ci și contribuie la dezvoltarea de jocuri.  

Gaming Marathon_16 aprilieDe aceea, Gaming Marathon, cel mai mare festival românesc online de gaming, aniversează 2 ani de existență printr-o ediție în care își reafirmă susținerea față de fetele și femeile interesate să urmeze o carieră în gaming.

Sâmbătă, timp de peste 15 ore, streamerii și comunitățile lor de sute de mii de gameri le vor încuraja pe fete să urmeze o carieră în gaming, fie că își doresc să fie creatoare de conținut, fie să se antreneze pentru o carieră de jucătoare profesioniste în competiții de esports sau își propun să lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri.

Evenimentul oferă oportunitatea fetelor talentate să se remarce la nivel european la Girl Gamer European Championships, una dintre puținele competiții de League of Legends dedicate exclusiv fetelor.

La această ediție de Gaming Marathon, are loc faza locală a turneului Girl Gamer cu sprijinul #EveryGamerCounts, o inițiativă a Goethe-Institut București, care are scopul de a găsi cele mai bune echipe de fete din România care vor avea ocazia să joace în cadrul turneului european. Etapa calificărilor pentru competiția Girl Gamer România va avea loc pe 12 aprilie, iar finala competiției se va desfășura în cadrul Gaming Marathon, pe 16 aprilie.