Securitate — April 14, 2022 at 9:24 am

Companiile produc din ce în ce mai multe date. Cum le protejăm în caz de dezastru?

by

Dezvoltarea noilor tehnologii a crescut cantitatea de date produse, nevoia de spațiu de procesare și riscurile la care sunt expuse companiile. Datele din orice tip de business sunt expuse, însă, acum atacurilor, dezastrelor sau breșelor de securitate, fiind necesară adoptarea unor soluții viabile de stocare, protecție și restaurare rapidă și eficientă a acestora.

Businessman pressing recovery on virtual screen. Internet and networking conceptGTS Telecom, unul dintre cei mai experimentați furnizori de servicii IT&C din România, oferă soluții de securitate și protecție avansată pentru stocarea datelor. Serviciul GTS Disaster Recovery este una dintre aceste soluții, cuprinzând toate procesele și politicile pentru protejarea și recuperarea infrastructurii IT a companiilor, în cazul unor atacuri și evenimente dezastruoase (incendii, inundații, probleme în alimentarea cu energie, etc). Platforma este adaptată pentru gestionarea oricărui scenariu, incluzând instrumente de replicare fizice sau virtuale, prin respectarea reglementărilor specifice fiecărei industrii.

Iată mai jos 4 avantaje importante ale acestui serviciu.

Account Manager experimentat

În cazul unor dezastre care pot afecta datele este foarte importantă relația personală cu reprezentanții furnizorului de soluții IT&C. Acesta poate oferi suport tehnic dedicat în timp real. De altfel, calitatea suportului tehnic și promptitudinea sunt două dintre cele mai importante criterii urmărite de companii în alegerea unui furnizor de soluții IT&C, potrivit unui studiu comandat de GTS Telecom. Aproape 9 din 10 clienți GTS Telecom sunt foarte mulțumiți sau mulțumiți în relația cu Account Manager-ul dedicat, apreciind profesionalismul și disponibilitatea.

BIT_0746-Edit-2„Am investit constant în formarea unor echipe dedicate, cu experiență îndelungată în domeniu, pentru a oferi clienților soluții adaptate, într-un interval minim de timp”, Sorin Drăghici, director comercial GTS.

Siguranță în stocarea datelor

GTS Disaster Recovery permite replicarea datelor și serverelor într-un centru de date securizat pentru recuperarea acestora în cazul oricărei amenințări. Experții GTS Telecom oferă ghidare în alegerea modalității potrivite de sincronizare, în funcție de companie, pentru îndeplinirea obiectivelor RTO (“timp de recuperare”) și RPO (“punct de recuperare”). În acest sens, este luată în calcul durata unei posibile inactivități a companiei precum și vechimea datelor recuperate.

Flexibilitate

Un alt beneficiu important oferit de GTS Disaster Recovery, este scalabilitatea (capacitatea de extindere) și flexibilitatea, platforma fiind adaptată nevoilor fiecărei companii, pentru a facilita continuitatea activității. Orice scenariu de replicare este acoperit, în funcție de nevoile companiilor, prin utilizarea serverelor fizice sau virtuale, cloud privat către cloudul public sau combinații între acestea. Pentru un acces continuu la date, platforma oferă posibilitatea ca un server să preia imediat sarcina altuia, în cazul în care acesta întâmpină probleme. Opțiunile de failover (comutare), testare failover și failback sunt disponibile pentru orice server virtual.

Accesibilitate

Eventualele dezastre se traduc în costuri importante pentru orice companie. De cele mai multe ori, soluția „zero pierderi și zero timp de inactivitate” în cazul unui dezastru necesită costuri mari de personal și resurse importante de stocare și procesare alocate. Ideal este pentru orice companie să analizeze care este perioada de inactivitate și volumul de date pe care își permite să le piardă. În funcție de acestea, va stabili strategii eficiente și accesibile de recuperare a datelor în timp optim, fără a fi necesară achiziționarea de hardware, software sau licențe.

GTS Telecom este membră a grupului Deutsche Telekom, având o prezență de aproape 30 de ani pe piața din România. Este una dintre cele mai longevive companii românești, recunoscută pentru calitatea serviciilor de telecomunicații oferite la nivel național și internațional. Compania dispune de mai multe soluții de securitate a datelor precum Backup as a Service, Firewall as a Service, GTS VPN MPLS, Anti-DDoS, precum și produse anti-malware (supraveghere video, control acces, detecție și alarmare la efracție și incendiu).

Pentru mai multe informații, contactați echipa GTS office@gts.ro sau solicitați o ofertă aici.