Securitate — April 15, 2022 at 11:55 am

Tu cum te protejezi de atacuri cibernetice și amenințări emergente?

by

În această eră a vitezei, datele sunt produse, sintetizate și stocate la o rată de creștere exponențială. Indicele global de protecție a datelor (GDPI) Dell Technologies 2021 indică faptul că organizațiile gestionează de zece ori mai multe date decât în urmă cu 5 ani, cu o medie actuală de aproape 15 petabytes.

Banner 1_01Astfel, așa cum este lesne de înțeles, există o preocupare tot mai mare în sectorul business to business cu privire la protejarea integrității tuturor acestor date. O organizație ar trebui să se aștepte să fie vizată la un moment dat de un atac cibernetic – probabil chiar de mai multe ori. Iar volumul mare de date și viteza lor de schimbare face astăzi foarte dificilă atât scalarea, cât și operațiunile de securitate necesare pentru a ține pasul cu evoluția amenințărilor emergente.

Consecințele unui atac pot fi devastatoare atât pentru operațiunile, cât și pentru reputația și finanțele unei organizații. Cu toate acestea, conform indicelui global de protecție a datelor (GDPI) Dell Technologies 2021, peste 67 % dintre liderii cu rol de decizie din domeniul IT nu au încredere că toate datele esențiale ale întreprinderii lor pot fi recuperate în eventualitatea unui atac cibernetic distructiv sau al pierderii de date. Acest lucru se datorează complexității descurajante a securizării ecosistemul IT modern hibrid, care oferă o suprafață de atac mai mare și lasă loc amenințărilor care cresc în frecvență și rafinament. Complexitatea devine astfel dușmanul securității, iar infractorii cibernetici sunt dornici să exploateze vulnerabilitățile nou descoperite aduse de transformarea digitală accelerată.

Cum ajută tehnologiile Dell?

Securitatea, confidențialitatea și reziliența sunt esențiale pentru proiectarea, aprovizionarea și fabricarea de produse și servicii digitale. Iar pentru Dell Technologies, securitatea și încrederea încep cu mult înainte de a achiziționa un produs. Ele înseamnă un ciclu sigur de dezvoltare și un lanț de aprovizionare securizat.

Dell Technologies consideră că tehnologia este o forță imensă pentru a face bine. Tehnologia nu a fost niciodată mai importantă, iar în timpul pandemiei, rolul ei a fost accentuat în toate aspectele care țin de societate și conceptul de securitate a primit valențe noi:

,,În timp ce inovația care are loc în industria de securitate reprezintă un aspect pozitiv, adevărul  este că această complexitate din domeniul siguranței moderne e pur și simplu prea mare pentru a garanta cu adevărat securitate. Acest lucru se datorează unei cantități uriașe de furnizori de nișă, care încearcă să rezolve doar câte o singură bucată din puzzle-ul de securitate și faptului că soluțiile individuale oferite de multe ori nu funcționează la unison.
Viitorul securității nu poate arăta așa. Există prea multe instrumente și prea puțin timp.  Trebuie să fim inteligenți în ceea ce privește modul în care gestionăm riscurile și aplicăm normele de siguranță pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor de afaceri și a nevoilor de conformitate”Dan Bogdan, ISG Technology Consulting Manager

Pregătește-ți un plan pentru a-ți securiza datele și operațiunile

– Nu presupune că vei fi atacat, ci că ai fost deja atacat

– Descoperă simulări care sunt concepute pentru a-ți dezvălui vulnerabilitățile și soluțiile pentru ele

– Utilizează un seif de date care să permită o recuperare rapidă a datelor și o reîntoarcere rapidă la procesele obișuite de lucru

– Prioritizează protejarea datelor și a operațiunilor incluzând acest subiect pe agenda culturii organizaționale din cadrul companiei tale

Gama Latitude, dispozitive cu securitate încorporată, pentru performanță și flexibilitate în spațiul de lucru hibrid

Dell Technologies, în parteneriat cu Intel® și Microsoft, integrează securitatea în fiecare PC cu tehnologii specifice, de la sistemul de operare Windows 11, cea mai sigură versiune de Windows de la momentul actual, până la funcții specifice precum: SafeBIOS, SafeID, SafeScreens, Windows Hello. Și pentru că amenințările moderne necesită soluții de securitate ingenioase, noile dispozitive care integrează Windows 11 oferă o aliniere puternică între hardware și software pentru a menține securitatea atât la nivel de dispozitiv și sistem de operare, cât și la nivelul aplicațiilor, al identităților utilizatorilor sau a sistemului cloud.

Gama Latitude reunește cele mai inteligente PC-uri comerciale din lume, cu inteligență artificială încorporată, certificată cu Intel® Evo™ vPro® Platform şi echipată cu cea mai sigură versiune de Windows de la momentul actual. Laptopurile Latitude integrează tehnologii Intel® sunt concepute pentru cea mai bună productivitate și colaborare în afaceri, oferind în același timp caracteristici de securitate bazate pe hardware, performanță la nivel de business, manevrabilitate de la distanță, Wi-Fi de ultimă generație și o durată lungă de viață a bateriei.

De oriunde alegi să lucrezi, cu gama Latitude te bucuri de  siguranță și îți protejezi datele cu Intel BIOS Guard și Intel Boot guard.  Chiar și în contextul amenințărilor emergente, identitatea, securitatea și confidențialitatea utilizatorilor sunt protejate prin caracteristici suplimentare, fără parolă, cum ar fi Windows Hello și noi controale de confidențialitate pentru locație, cameră și microfon.

Banner-Dell-Latitude-Print