NEW TECHNOLOGY — April 18, 2022 at 8:26 pm

12 pași strategici pentru Blockchain

by

Tehnologiile blockchain și Distributed Ledger (DLT) pot pune în încurcătură, deoarece caracteristicile lor fundamentale ne obligă să punem la îndoială unele dintre convențiile profund înrădăcinate și structura societală a afacerii.

blockchainCele 12 principii pentru soluțiile Enterprise Blockchain

Soluțiile inovatoare Blockchain care îndeplinesc obiectivele sunt principala măsură a succesului. Cele mai mari priorități sunt atingerea unui obiectiv explicit și obținerea unor rezultate de afaceri definite încă de la început.

Soluțiile și proiectele susținute de o abordare axată pe cooperare și bazate pe colaborare sunt cele mai de succes și au șanse mai mari de a fi produse. Aplicațiile Enterprise Blockchain necesită colaborare între operatori, parteneri, inovatori și autorități de reglementare. Modelele, metodele, conceptele și inovația apar din eforturile colaborare.

Încrederea trebuie pusă în centrul oricărei soluții Blockchain. Soluțiile oferă integritate bazată pe date, securitate, autenticitate și alte componente esențiale într-un mediu de afaceri.

Identitatea companiilor și cea personală sunt fundamentale pentru aplicațiile Blockchain de clasă enterprise. În rețea, vrei să știi cine face ce, când și unde; în toate punctele din timp și spațiu. Este necesară o verificare demnă de încredere a identității digitale și trebuie să existe reguli și proceduri clare pentru adăugarea de noi participanți la rețea.

Crearea cadrului pentru un ecosistem care se concentrează efectiv pe lucrul împreună și co-crearea este imperativă pentru construirea soluției tehnologice aferente. Însă, este important să decidem ce să facem împreună decât să formalizăm valorile și fluxurile de date, acțiunile, cooperarea și modelele de consorțiu.

Conformitatea cu reglementările, protecția datelor, preocupările privind confidențialitatea și obligațiile nu sunt opționale. Provocările și schimbările corecte și respectuoase provin din interiorul ecosistemului. Se realizează prin colaborarea activă cu autoritățile de reglementare și alte entități.

În timpul conceperii, trebuie concentrare pe cazul specific de utilizare. În timpul realizării, trebuie asigurată integrarea corespunzătoare cu sistemele existente. În contextul organizației, soluțiile Blockchain sunt cel mai probabil platforme suplimentare și nu soluții end-to-end într-un ecosistem de afaceri.

Soluțiile blockchain necesită o metodă simplă de gândire a designului, bazată pe o abordare multidisciplinară, ca experții în afaceri și tehnologie necesari, chiar și din afara ecosistemului.

Scalabilitate și performanța tehnică, de afaceri și operațională ale stărilor actuale și viitoare trebuie înțelese și gestionate. Decuplarea aplicațiilor actuale de la protocoalele lor Blockchain subiacente, de la legăturile cu aplicațiile existente și integrările cât crește șansele de succes și în situațiile viitoare

Totul este legat de date și tranzacții de valoare și despre pot fi folosite pentru a atenua un anumit risc. Există încă neînțelegeri cu privire la integritatea datelor în contextul Enterprise Blockchain Solutions. Tehnologia nu asigură acuratețea datelor introduse în lanț. Acesta protejează împotriva manipulării datelor care devin imuabile odată ce intră în registrul partajat.

Schimbarea este constantă, deci abordarea iterativă și rapidă a cerințelor pieței în schimbare, a afacerilor și a evoluției tehnologiei, trebuie să facă parte din proces. Orice soluție nouă Enterprise Blockchain trebuie să aibă capacitatea și capacitatea încorporate de a crește odată cu întreprinderile și ecosistemele conectate.

În contextul firmei, modificările la sistemele și procesele existente și munca de integrare trebuie considerate ca fiind esențiale. Atenția continuă acordată tendințelor, reglementărilor și guvernării emergente sporește șansele de succes.