Networking — April 18, 2022 at 12:44 pm

Cum susține rețeaua producția cu zero defecte

by

În ultimii ani, firmele de producție își accelerează transformarea digitală ca parte a celei de-a patra revoluții industriale (Industry 4.0), care depinde de introducerea sistemelor de producție cibernetică fizică (CPPS) în liniile de producție, inclusiv celule robotizate, senzori inteligenți, drone și vehicule cu ghid autonom.

manufacturing-social-mediaIndustry 4.0 susține schimbarea de paradigmă în managementul calității (Quality 4.0), caracterizat printr-o flexibilitate sporită. Quality 4.0 este asociată cu o paradigmă de management al calității predictiv și anticipator, care se străduiește să identifice și să remedieze problemele înainte ca acestea să apară.

Quality 4.0 permite producția cu zero defecte (ZDM), viziunea supremă de management al calității, setat să depășească practicile de management al calității de ultimă generație, cum ar fi SixSigma și Total Quality Management (TQM).

Soluțiile Quality 4.0 integrează o varietate de tehnologii digitale, care pot fi considerate ca factorii de dezvoltare digitali ai ZDM.

Software-Defined Networking (SDN) Quality 4.0 colectează volume mari de date, iar rețelele industriale trebuie să ofere calitate serviciilor (QoS) în colectarea datelor. Prin urmare, sunt necesare operațiuni flexibile de rețea industrială, ca rețea definită software. Allied Telesis oferă un grup de soluții SDN inteligente care automatizează configurarea, consolidează securitatea și ușurează gestionarea rețelelor ocupate la scară largă. Soluțiile Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF), AMF Security Controller și Autonomous Wave Controller (AWC) oferă o combinație puternică de soluții de rețea flexibile pentru implementări de producție digitală scalabile și rentabile.
Cloud Computing  Datele de management al calității sunt colectate și agregate în cloud. Astfel, soluțiile Quality 4.0 beneficiază de elasticitatea, capacitatea și caracteristicile pay-as-you-go ale cloud computing-ului. Allied Telesis facilitează colectarea de date din diferite zone de producție cu Enterprise Wireless Access Points. În plus, soluția AMF Cloud automatizează gestionarea mai multor dispozitive de rețea în cloud, inclusiv gestionarea senzorilor și a dispozitivelor IoT.
Edge Computing Multe operațiuni de calitate digitală necesită performanță în timp real. Pentru implementarea IoT în cloud, Allied Telesis oferă o platformă de edge computing scalabilă numită EtherGRID, care folosește arhitectura bazei de date GAUGE.DB™, mai multe infrastructuri Industrial Ethernet, Wi-Fi și produse de interconectivitate media.
Big Data Analytics and Artificial Intelligence Operațiunile Quality 4.0 folosesc algoritmi Big Data Analytics și Artificial Intelligence pentru a obține informații despre problemele de management al calității și cele mai bune modalități de a le remedia. Produsele Allied Telesis SDN permit colectarea sigură și fiabilă a unor cantități mari de date digitale de pe multe dispozitive diferite.

Flexibilitatea rețelei este o bază pentru dezvoltarea, implementarea și operarea soluțiilor de management al calității conforme cu Industry 4.0. Colectarea datelor și operațiunile de control în timp real depind de configurația adecvată a rețelei pentru managementul calității. Firmele nu își pot permite să își configureze manual infrastructurile de rețea pentru a răspunde cerințelor variate ale cazurilor de utilizare Quality 4.0. Prin urmare, sunt necesare soluții care automatizează configurarea rețelei și permit gestionarea centralizată a diverselor dispozitive

Allied Telesis are o propunere puternică aici: Vista Manager automatizează și optimizează funcționarea rețelelor cu fir și fără fir, permițând și gestionarea acestora dintr-un single-entry + point.