Data Center / Storage — April 18, 2022 at 9:34 am

HPE testează echipamente la limita supremă: Spaţiul

by

HPE a anunţat recent că SBC-2 este primul sistem comercial edge computing şi AI care va rula pe Staţia Spaţială Internaţională. Experimentele pe care le desfăşoară deja sistemul implică procesare de date în timp real şi testare de noi aplicaţii pentru creşterea autonomiei astronauţilor.

HPESBC-2 constă din sistemul Edgeline Converged EL4000 Edge, proiectat să performeze în medii edge mai dure, cum este spaţiul extraterestru. De asemenea, el include serverul de mare performanţă HPE ProLiant DL360, proiectat pentru fluxuri de lucru precum HPC şi AI.

Supercomputerul este menit ajutorării astronauţilor să evite a trimite date către pământ pentru procesare. O astfel de abordare se va dovedi utilă mai ales în cazul călătoriilor umane dincolo de orbita terestră, către Lună, Marte şi mai departe.

„Prin introducerea capabilităţilor edge computing şi AI în cadrul SSI am ajutat la construirea unei comunităţi de cercetare colaborativă care împărtăşeşte obiectivul comun de a face descoperiri ştiinţifice şi inginereşti de pe urma cărora să beneficieze întreaga omenire”, a declarat Mark Fernandez, principal investigator pentru Spaceborne Computer-2 la HPE într-o declaraţie de presă.

SBC-2 derulează, de asemenea, experimente pentru cercetători care dezvoltă capabilităţi de explorare a spaţiului, cum sunt cei de la Axiom Space, Cornell University, Cumucore, Microsoft, NASA, şi Titan Space Technologies.