EDUCATIE / JOB — April 20, 2022 at 2:48 pm

35% discount la înscrierea în Codecool, școala de IT care îți garantează un job în București, Cluj, Timișoara și Iași

by

Realitatea marcată de o pandemie prelungită și, mai nou, de conflictul la granițele României, face dificile previziunile pentru viitor și, pentru mulți, stârnește incertitudini cu privire la alegerile în carieră. Însă, în ciuda acestor aspecte, industria IT, atât în Romania, cât și în Europa rămâne una dintre cele mai stabile și necesare. În ultimii 5 ani, industria de software și servicii IT de la noi a crescut de aproape 3 ori mai repede decât economia națională, potrivit ANIS iar în perioada 2015-2020 a înregistrat cea mai ridicată rată de creștere a numărului de angajați comparativ cu alte industrii din România, situându-se în Top 5 industrii angajatoare.

Astfel că, paradoxal, deși acum nu pare cel mai potrivit moment să faci o schimbare de carieră, noi credem că nu există moment mai bun decât acesta ca să intri în industria IT și să devii performant.

Acum e momentul!
Până pe 15 mai, Codecool oferă 35% discount pentru cei care se înscriu și participă la cursul Full-Stack Developer creat după metoda Codecool, disponibil și fizic, în campusul din București, și on line.

Concret, plătești o taxă de școlarizare de 3250 EUR în loc de 5000 EUR, iar dacă alegi varianta de rate lunare, poți plăti între 80-100 euro pe lună. Important, taxa de școlarizare este amânată până îți găsești job într-una dintre companiile partenere Codecool, pentru că la finalul școlii ai un loc de muncă garantat și poți aleage unde vrei să lucrezi – București și, de curând în Timișoara, Iași sau Cluj.

Odată accesat cursul, primele 3 luni sunt gratuite iar primul modul este de probă, pentru că vrem să oferim șansa aplicantilor să testeze metoda, curricula, intensitatea cursului și să vadă dacă li se potrivește întregul pachet.

Monica Mihutescu - Operations and Recruitment Manager Codecool Romania Școala de programare Codecool poate fi considerată una dintre cele mai intense din România, deoarece abilitățile pe care le deprind cursanții noștri sunt la un nivel superior față de cele ale unor absolvenți ai facultăților din România cu profil tehnic. Pe lângă aptitudini tehnice la cerere, cum ar fi programarea în 4 până la 6 limbaje, cursanții Codecool dezvoltă și aptitudinile interpersonale necesare, cum ar fi munca în echipă, comunicarea constructivă, gestionarea timpului, prezentarea și altele. De aceea, Codecool a încheiat anul 2021 reușind să integreze 100% dintre absolvenți în cadrul companiilor partenere din București.

„Am reușit să câștigăm încrederea companiilor că juniorii noștri sunt dintre cei mai buni de pe piață, am primit constant cereri din partea acestora și avem exemple de businessuri care și-au mărit echipa chiar și cu peste 10 absolvenți Codecool. În plus, anul trecut am deschis discuții cu peste 200 de companii noi iar în 2022 am reușit să extindem garanția jobului după absolvirea Codecool Romania și la Cluj, Timișoara și Iași. Iar pentru viitor, menționăm că suntem în discuții active cu BCR Social și încercăm să accesăm un produs financiar care să-i ajute pe studenții noștri să se susțină pe perioada studiului și pe care pot începe să-l ramburseze abia la 12-18 luni după finanțare, moment în care ei ar avea deja un loc de muncă în IT”, menționează Monica Mihutescu, Operations and Recruitment Manager – Codecool Romania.

Cine se poate înscrie?
Dacă te gândești să devii student Codecool, trebuie să ai minimum o diplomă de bacalaureat, să știi limba engleză cel puțin la nivel intermediar și să ai skill-uri logice de bază – prin asta nu ne referim la cunoștinte avansate de matematică, ci mai degrabă la capacitatea de a rezolva o problemă, aceea de a găsi soluții logice la o temă dată.

claudia tamasiAceastă formare se va potrivi cel mai bine celor care văd în asta o alternativă la facultate, sau au ales o facultate care nu le oferă o perspectivă de viitor, sau au ales o facultate tehnică dar le lipsește partea practică atât de importantă pentru un job, sau care pur și simplu nu au răbdare să stea 3-5 ani într-o facultate și vor să obțină un job în IT în maxim 12-18 luni.

„Industria de software și servicii IT se plasează în Top 5 angajatori din România (la nivel de divizie CAEN). Iar anual, cererea de forță de muncă din sectorul Tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și, implicit, din industria de software și servicii IT, este în continuă creștere. Însă există un deficit semnificativ de specialiști, mai precis de 15.000 versus nevoia de locuri noi de muncă ce apare în acest sector în fiecare an (conform ANIS – Studiul privind impactul industriei de software și servicii IT). Viziunea Codecool este ca Romania să devina cel mai puternic hub IT din Europa, deoarece avem resursele de talente necesare iar educația noastră din școala primară este mult orientată spre zona “realistă” (matematică, fizică, informatică etc). Iar obiectivul nostru este să rezolvăm deficitul din piață, contribuind atât la schimbarea vieții cursanților noștri cât și la creșterea calității specialiștilor care intră în industria IT”, ne-a spus Claudia Tamași, Country Manager – Codecool Romania.