Networking — April 29, 2022 at 2:32 pm

Netcity Telecom a contractat un împrumut sindicalizat pentru finanțarea proiectului Netcity

by

Netcity Telecom a securizat componenta financiară a proiectului Netcity și a contractat un împrumut în valoare de 55.000.000 Euro pentru a refinanța, în procent de 100%, datoria existentă la nivel de proiect și pentru a finanța extinderea continuă a rețelei subterane de telecomunicații prin fibră optică din Capitala României.

euroStructurarea acestui nou pachet de finanțare pe termen lung a companiei  este, de asemenea, adaptată pentru obiectivele și nevoile de dezvoltare continuă ale proiectului Netcity. Extinderea rețelei va ajuta compania și Municipalitatea să-și atingă obiectivele legate de concesiune, precum creșterea rezilienței orașului, aspect de asemenea aliniat cu obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale companiei.

Finanțarea a fost realizată printr-un credit sindicalizat de tip club loan in valoare de 55.000.000 Euro, asigurat de Banca Comercială Română și BRD Groupe Societe Generale, care acționează împreună ca aranjori principali mandatați și creditori. BCR este, de asemenea, agent de documentare și garanții, iar Erste Group Bank este agent de facilitate.

Astăzi, rețeaua subterană a Netcity de peste 1.760 km acoperă principalele artere din București și conectează peste 30.000 de clădiri din oraș. Rețeaua va fi în continuă dezvoltare, cu scopul de a dubla acoperirea în următorii patru ani și de a atinge o arie și mai extinsă a zonei metropolitane București în perioada următoare.