Analiza — May 2, 2022 at 9:26 am

Perspective optimiste pentru portofelul digital

by

Contactless smartphone paymentFirma de cercetare Juniper Research a publicat recent un raport conform căruia valoarea plăţilor efectuate prin intermediul portofelelor digitale va ajunge, la nivel global, la peste 12.000 mld. USD în 2026, pe măsură ce noi tipuri de plăţi sunt adăugate.

Totodată, Juniper spune că în 2022 se va manifesta o creştere de 60% a valorii tranzacţiilor prin intermediul portofelelor digitale, care sunt aplicaţii tipice pentru telefoane inteligente, ajungând la o valoare globală de 7.500 mld. USD.

Juniper a mai descoperit că acceptarea portofelelor digitale de către comercianţi este în creştere, dar şi că API –urile vor ajunge să conecteze tot mai mult băncile, permiţând o creştere internaţională prin intermediul comercianţilor mari, transnaţionali. Noile produse introduse de furnizorii de portofele mobile vor include oferte de tipul cumpără-acum, plăteşte-mai-târziu, precum şi capacitatea de folosire a criptomonedelor.

Conform firmei de cercetare, PayPal este principalul furnizor de portofele digitale, firma fiind urmată de Alipay, WeChat Pay, Apple Pay şi Google Pay. Autorii studiului spun că piaţa portofelelor digitale este saturată, motiv pentru care diferenţierea ofertelor devine tot mai importantă pentru furnizori.

Tehnologiile de plăţi digitale au avut parte de o explozie neaşteptată a cererii în momentele de vârf ale pandemiei sanitare, atunci când guvernele au stabilit reguli de prevenire a contactelor fizice şi consumatorii au fost forţaţi să utilizeze servicii digitale. Anul trecut, firma PayPal afirma că pandemia a condus la o creştere de 24% a numărului total de conturi active ale clienţilor, ca urmare a faptului că consumatorii au recurs în mod intens la cumpărăturile online ca modalitate de shopping.