NEW TECHNOLOGY — May 3, 2022 at 5:20 pm

Provocările Edge Computing și strategiile pentru viitoarele capabilități Edge Proofing

by

Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, a prezentat concluziile unei cărți albe IDC recent comandate, intitulată Succeeding at Digital First Connected Operations, care evidențiază puterea edge computing pentru a permite trecerea la o lume în primul rând digitală.

Schneider ElectricCartea albă detaliază răspunsurile a peste 1.000 de profesioniști IT și din operațiuni, din sectorul industrial, sănătate, educație și din alte domenii, și include o serie de interviuri aprofundate cu marile companii industriale. Respondenții au fost aleși la nivel global, reprezentând firme din Statele Unite, China, Japonia, Germania, Regatul Unit, India și Irlanda. Dimensiunile organizațiilor variau de la 100 la peste 1.000 de angajați. Răspunsurile au oferit informații despre factorii care determină investițiile edge, provocările cu care s-au confruntat firmele în timpul implementării operațiunilor la nivelul edge, obstacolele în calea investițiilor continue și recomandări strategice pentru capabilități rezistente în viitor.

„Pe măsură ce organizațiile caută să creeze experiențe noi sau îmbunătățite pentru clienți și să devină mai eficiente din punct de vedere operațional, să îmbunătățească siguranța și securitatea și să devină mai sustenabile, se bazează tot mai mult pe tehnologiile digitale. Cartea albă examinează rolul crucial pe care edge computing și implementările edge îl joacă în facilitarea operațiunilor conectate, de tip digital first”, spune Chris Hanley, SVP, Commercial Operations & Global Channels, leading edge commercial strategy, Schneider Electric. „Evidențiază strategiile pe care profesioniștii IT și factorii de decizie le pot adopta pentru a-și demonstra capabilitățile edge computing, pentru a susține operațiuni la distanță, conectate, sigure, fiabile, rezistente și sustenabile.”

Edge computing este unul dintre factorii majori ai unei paradigme digital first. De fapt, cele mai frecvente cazuri de utilizare ale infrastructurii edge includ sisteme de securitate cibernetică pentru monitorizarea locală a rețelei operaționale, precum și stocarea și procesarea datelor operaționale pentru a le aduce în cloud. În plus, când organizațiile au fost întrebate de ce investesc în edge computing pentru a susține aceste sarcini de lucru, respondenții au evidențiat „îmbunătățirea securității cibernetice” (50%) și „reziliența și fiabilitatea sistemelor” (44%). Cu toate acestea, există diverse provocări pe care organizațiile trebuie să le depășească pentru a se asigura că infrastructura lor edge și, prin urmare, operațiunile lor conectate sunt rezistente și fiabile. În ciuda potențialului oferit de edge, multe organizații raportează îngrijorări legate de conectivitate și întreruperi de curent. De fapt, 32% dintre respondenți s-au confruntat cu o „lipsă de conectivitate sau conectivitate lentă” în implementările lor edge. În plus, 31% s-au confruntat cu „o întrerupere de curent sau o supratensiune care durează mai mult de 60 de secunde”.

Provocări de depășit atunci când treceți la operațiuni conectate, de tip digital first:
1) Securitate. Preocupările fizice și de securitate cibernetică sunt mari atunci când se conectează operațiuni. Această preocupare va necesita sisteme și procese adaptate la noua paradigmă. Cu toate acestea, odată conectate la cloud, puterea datelor operaționale poate fi valorificată pentru a genera o serie de situații de utilizare noi și îmbunătățite. Astfel de date pot îmbunătăți colaborarea în companii și pot permite operarea de la distanță, fapt care are ca rezultat eficiența muncii, asigurând în același timp companiilor, capabilități rezistente de operare la distanță.
2) Abilități. Forța de muncă trebuie să aibă abilitățile potrivite pentru a executa setările tehnologice și pentru a putea construi alinierea la nivel intern necesară transformării. Companiile vor trebui să se implice în angajamente cu noi parteneri din ecosistem, din interiorul și din afara organizației lor.
3) Fiabilitate. Deoarece mai multe dintre capabilitățile operațiunilor locale sunt susținute direct de la distanță prin nivelul connected edge, fiabilitatea este o preocupare critică.

Cum pot organizațiile să dezvolte capacitățile edge pentru a-și sprijini tranziția la operațiunile conectate, digital first
Resurse de energie și conectivitate rezistente, sigure, sustenabile: prin identificarea resurselor de energie și conectivitate rezistente încă din faza de planificare, companiile pot reduce riscul de nefuncționare.
Monitorizarea și gestionarea de la distanță a resurselor edge la scară largă: managementul continuu al infrastructurii edge la scară largă va fi o provocare pentru toate organizațiile. Alocarea aptitudinilor potrivite la locul potrivit și în momentul potrivit va fi dificilă, dacă nu imposibilă. Asigurați-vă că resursele edge sunt echipate pentru a sprijini monitorizarea continuă de la distanță și funcționarea autonomă.
Parteneri de încredere care pot oferi abilitățile necesare pentru resursele de mai sus: Luați în considerare parteneri de încredere pentru a oferi cele mai bune practici și servicii din industrie, în situații sau locații în care nu este fezabil din punct de vedere economic sau fizic să faceți acest lucru independent. Partenerii de încredere pot anticipa adesea problemele înainte ca acestea să apară. În plus, căutați parteneri care au și un angajament față de sustenabilitate, deoarece dintre cei chestionați, 82% au menționat angajamentul față de sustenabilitate ca fiind un criteriu important de selecție pentru furnizorii de soluții edge.

În calitate de partener de încredere și furnizor de soluții complete, Schneider Electric lucrează îndeaproape cu clienții la conceperea strategiilor lor pentru a asigura certitudinea, reziliența, securitatea și sustenabilitatea pe parcursul proiectării, implementării și managementului nivelului edge prin:
• Soluții de infrastructură fizică rezistente, sigure, conectate și sustenabile pentru orice mediu edge – oferind certitudine într-o lume conectată;
O platformă de monitorizare și management bazată pe cloud, EcoStruxure IT, care oferă vizibilitate de la distanță, inclusiv securitate, informații și recomandări bazate pe date, capabilități de raportare și capabilități de servicii digitale; și
• Un ecosistem integrat compus din alianțe de tehnologie IT, o rețea globală de parteneri de canal cu experiență și ingineri de servicii, precum și instrumente de proiectare bazate pe reguli.