Expert IT — May 4, 2022 at 4:48 pm

Evoluția Metaverse va fi în etape

by

Metaverse va evolua în trei etape ce se suprapun, dar nu se va maturiza până în 2030. Cu toate acestea, liderii produselor de tehnologie trebuie să ia în calcul oportunitățile încă de pe acum.

Gartner_Evolutie Metaverse Picture 1Metaverse nu se va maturiza până în 2030, dar potențialul de a schimba modul în care indivizii sau organizațiile interacționează între ei sau cu mediul înconjurător este atât de mare încât furnizorii de servicii și produse de tehnologie au nevoie de o strategie încă de acum. Vă recomandăm să începeți de pe acum să evaluați oportunitățile în cadrul interacțiunii, conținutului și al infrastructurii necesare.

Ne așteptăm la trei etape care se suprapun: apariția, dezvoltarea și maturizarea. În decursul dezvoltării unei strategii, liderii produselor de tehnologie trebuie să analizeze evoluția și traiectoria tehnologiilor noi apărute și a tendințelor incluse în experiențele Metaverse de la fiecare pas.

În decursul altor perioade de evoluție tehnologică (de exemplu: Revoluția Industrială, Era serverelor, Era PC, Era telefoanelor mobile), mai mulți furnizori de tehnologie i-au înlocuit pe cei din era trecută. Deci fiecare organizație trebuie să-și susțină o poziție competitivă într-un mediu care evoluează constant.

Liderii de produs care evaluează creșterea și impactul tehnologiilor noi apărute și a tendințelor care creează experiențe în Metaverse ar trebui să evalueze oportunitățile date în trei moduri:

• Prin spectrul evoluționar al Metaverse-ului pentru a decide în ce etapă să planifice intrarea pe piață pentru a avea un avantaj strategic;
• Ca un mix al interacțiunilor, conținutului și al oportunităților prin investiția în infrastructură
• În funcție de tehnologiile prezente în anumite segmente ale pieței care permit anumite funcționalități și caracteristici. Spre exemplu dispozitive și browsere în zona de interacțiune, monedele crypto și uneltele grafice în conținut, precum și procesarea la marginea rețelei (computing edge) și rețele peer-to-peer în domeniul infrastructurii.