NEWS — May 5, 2022 at 12:44 pm

Uni Systems câștigă un proiect major pentru servicii cu eu-LISA

by

Uni Systems, membră a Quest Group, a fost selectată de Agenția Europeană pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă, în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție (eu-LISA) pentru atribuirea contractului LISA-2020-OP-08 – Lotul 1 Servicii TIC gestionate.

logo_unisystemsContractul-cadru are o durată inițială de trei ani, cu până la două reînnoiri de câte un an fiecare, iar valoarea maximă totală a acestuia este de 19,3 milioane de euro.

Prin intermediul acestui proiect major, Uni Systems va furniza servicii IT care acoperă domeniile operaționale ale agenției, inclusiv servicii de rețele și comunicații, servicii de sisteme, colaborare în materie de conținut și desk service. În plus, Uni Systems se va implica în consultanță pentru implementarea de noi servicii care să sporească eficiența operațională a agenției.

Serviciile vor acoperi sediul central al eu-LISA din Estonia și toate sediile operaționale ale acesteia din Franța, Belgia și Austria.

Nikos Psimogiannos, director al unității de afaceri internaționale Uni Systems și membru al consiliului de administrație al Uni Systems Luxemburg, a declarat: „Suntem extrem de bucuroși să anunțăm noul nostru contract cu eu-LISA. Acesta vine ca o recunoaștere a expertizei noastre tehnice și de afaceri specifice domeniului, precum și ca o confirmare a rezultatelor noastre de succes în furnizarea de servicii în domeniul tehnologiei informației, a comunicațiilor și Cloud de înaltă calitate. Ne angajăm să răspundem nevoilor și așteptărilor eu-LISA”.

eu-LISA este agenția Uniunii Europene înființată pentru a oferi o soluție pe termen lung pentru gestionarea operațională a sistemelor informatice la scară largă, care sunt instrumente esențiale în punerea în aplicare a politicilor UE în materie de azil, de gestionare a frontierelor și de migrație. Agenția gestionează în prezent Eurodac, Sistemul de Informații Schengen de a doua generație (SIS) și Sistemul de Informații privind Vizele (VIS). Pe lângă acestea, eu-LISA dezvoltă Sistemul de intrare/ieșire (EES), Sistemul european de autorizare a călătoriilor (ETIAS) și Sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare – resortisanți din țări terțe (ECRIS-TCN).