Expert IT — May 10, 2022 at 9:24 pm

Hypercubic: În siguranță, de oriunde.

by

La cum arată traficul cam în fiecare dimineață, este clar că modelul hibrid de lucru se va menține și în viitor.

WorkplaceDeși îngrijorările de ordin psihologic și social sunt cât se poate de valide și reprezintă o realitate pe care nu ar trebui să o ascundem sub preșul confortului, al reducerilor de costuri sau a eficienței pe termen scurt, mai există și o altă preocupare, aceea că lucrul de acasă în timpul pandemiei a lăsat sistemele IT mai susceptibile la atacuri cibernetice, angajații fiind mai puțin vigilenți atunci când se află în confortul propriei case, infrastructura de care beneficiază fiind de cele mai multe ori precară (lipsa unui firewall, a unei conexiuni stabile de internet, etc).

Lista cu cele mai importante măsuri de securitate cibernetică pe care orice companie trebuie să le ia în considerare, indiferent de câți angajați aleg să lucreze de acasă, chiar și unul singur reprezentând o posibilă vulnerabilitate cuprinde:

autentificare multifactorială (autentificare cu doi factori) pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate procesului de conectare. Odată ce un utilizator și-a introdus parola pentru a accesa un cont sau o aplicație, acesta trebuie să furnizeze o metoda suplimentară de verificare, care este de obicei un cod din șase cifre trimis pe telefonul său mobil. Acest lucru confirmă faptul că utilizatorul este cine spune că este, mai degrabă decât un criminal cibernetic care a obținut acces la parola sa;
training-ul de conștientizare al utilizatorilor pentru a-i ajuta să rămână vigilenți împotriva potențialelor atacuri;
gestionarea dispozitivelor mobile, pentru a controla modul în care sunt utilizate echipamentele de lucru și pentru a păstra datele protejate și izolate de cele personale ale angajaților;
securitate cloud de tip “endpoint”, pentru a oferi protecție împotriva amenințărilor cibernetice emergente pentru echipamentele companiei, indiferent de locația acestora.

Această noua realitate vine la pachet și cu noi provocări în zona de productivitate, aspect care impune o adaptare a soluțiilor utilizate. Într-o lume din ce în ce mai digitală, este important să faceți o evaluare și să vă revizuiți sistemele existente pentru a vă asigura că sunt potrivite scopului. Tehnologia pe care o folosesc angajații companiei va sprijini întreaga lor experiență, drept urmare revizuirea și actualizarea sistemelor vechi este imperios necesară pentru a încuraja inovația și productivitatea.

Abordarea bazată pe cloud, privat sau public, a transformat tehnologia într-un erou al pandemiei, asigurând o economie funcțională.

Datele sunt stocate pe un server accesibil și securizat, online, facilitând utilizatorului tot ce are nevoie pentru a-și face treaba, indiferent unde se află. Acest lucru oferă cea mai simplă experiența de utilizator posibilă, deoarece asigură o tranziție ușoară între birou și casă, fără a depinde de o locație fixă, ci doar de o conexiune stabilă de internet.

Care sunt cele mai bune soluții pentru crearea unui ecosistem de lucru sigur si productiv:

Microsoft Modern Workplace, de exemplu, este un mediu de lucru care utilizează o suită de tehnologii Microsoft 365 și aplicații de productivitate, concepute pentru a satisface nevoile de business. De asemenea, permite automatizarea task-urilor rutiniere, consumatoare de timp, sporind productivitatea și inovația.

Pachetul de business include:

Microsoft 365 cu diferite funcții, Exchange Online (e-mail), Power Automate (automatizare flux de lucru), plus toate cele mai recente aplicații Office;
OneDrive/SharePoint pentru toate nevoile de stocare a fișierelor și de gestionare a documentelor;
• Tehnologii Azure AD, Azure Information Protection și Data Loss Prevention;
Enterprise Mobility + Security, o soluție de securitate concepută pentru epoca cloud-first, mobile first, care va ajuta să vă protejați organizația de amenințările cibernetice;
Aplicații precum Microsoft Teams și Power BI;
Microsoft Endpoint Manager – parte a suitei Microsoft Enterprise Mobility + Security – include servicii și instrumente care vă permit să gestionați și să monitorizați dispozitive mobile, computere desktop, mașini virtuale, dispozitive încorporate și servere. Unul dintre acestea este Microsoft Intune, un serviciu bazat pe cloud care permite gestionarea dispozitivelor mobile și a aplicațiilor. Aceasta înseamnă că puteți controla modul în care sunt utilizate dispozitivele companiei. (laptopuri, tablete și telefoane mobile). Puteți configura politici specifice pentru a controla aplicațiile. Microsoft Intune se asigură că datele companiei răman protejate și izolate de datele personale atunci când sunt utilizate de pe dispozitive personale.

1640686491069Dacă vă gânditi să adoptați un model de lucru hibrid, pe termen mediu sau lung și doriți să învățati cum să vă protejați afacerea și angajații de criminalitatea cibernetică, nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de securitate cibernetică. Iar dacă nu știți de unde să începeți, luați în considerare realizarea unui audit IT.

de Alexandru Trifu, Business Development Manager la Hypercubic