Evenimente — May 11, 2022 at 12:22 pm

Youni obține dreptul de organizare a conferințelor Model NATO pentru liceeni

by

Youni, platforma de aplicare gratuită la universități din întreaga lume, a obținut drepturile de organizare a conferințelor Model NATO pentru liceeni, în toate țările care fac parte din Alianța Nord-Atlantică. Următorul eveniment va avea loc la Bruxelles, chiar la sediul NATO, în perioada 15-17 mai. Peste 30 de tineri ai României, unii care nici nu au terminat clasa a X-a, vor participa la eveniment unde vor dezbate probleme de securitate mondială.

Seria de evenimente Model NATO a debutat în  anul 2016. la inițiativa doamnei profesor Daniela Bordei și a unui grup de elevi, printre care și Andrei Nicolae la acea vreme, cel ce avea să devină în 2017  fondatorul platformei vreaulafacultate.ro, acum Youni. Din acest an, conferințele se organizează sub umbrela Youni.

Conferințele de tip Model NATO sunt menite să le ofere liceenilor o perspectivă asupra unei meserii în diplomație și să le deschidă viziunea asupra problemelor globale ale omenirii. În timpul conferinței, liceenii simulează întâlnirile Alianței Nord-Atlantice, se familiarizează cu mediul diplomatic, învață ce presupune diplomația, cum se pot soluționa unele conflicte mondiale și dezbat subiecte de actualitate.

După evenimentul ce va avea loc zilele viitoare la Bruxelles, urmează încă două conferințe de acest gen în Polonia și Ungaria. Cea mai recentă conferință din seria Model NATO a avut loc la București în luna februarie.

IMG_0664Andrei Nicolae, fondator & CEO Youni: „În asemenea momente, este cu atât mai important să înțelegem rolul NATO, dar și că diplomația, dezbaterile, argumentele corecte pot soluționa probleme globale”.

Prof. Daniela Bordei, membru în Boardul Youni: „Acum multă vreme, când am pornit proiectul Bucharest Model NATO, nu puteam decât să visăm ziua în care vom putea spune mândri că reușim să încoronăm a X-a ediție într-un mod așa unic. BMNATO constituie o idee îndrăzneață, un proiect ambițios la care nu am renunțat, deși în fiecare an am luat-o de la capăt cu altă echipă de organizare, în alt loc, sub alte auspicii și cu alti invitați. Au trecut 9 ani din ziua în care ceea ce părea atunci o idee îndrăzneață s-a dovedit a fi astăzi cea mai frumoasă realitate.”

Cele 9 ediții de până acum au reunit peste 1500 de participanți și o serie de invitați de renume precum Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, Emil Constantinescu, fost Președinte al României, Shane Dixon, Adjunctul Interimar al Șefului Misiunii Ambasadei SUA, Ludovic Orban, fost Prim-Ministru al României, ambasadori, miniștri, profesori universitari și mulți alții.

Youni este o companie 100% românească, fondată în 2017 de Andrei Nicolae, la vremea respectivă student în Germania la Jacobs University Bremen. Peste 14.000 de elevi și studenți au beneficiat până acum de serviciile companiei; dintre aceștia 5% au aplicat la universități din Australia, 15% în Statele Unite ale Americii și 80% la universități din Europa.

În 2020, compania a primit o rundă de investiții totală în valoare de 150.000 de euro de la EGV, Simple Capital și de la angel investors, urmată de o a doua de 550.000 de euro. Fondatorul companiei, Andrei Nicolae, își propune ca, prin intermediul Youni, în următorii 5 ani să ajute 1 milion de elevi să ajungă la universitatea potrivită.

Mai multe informații regăsiți pe pagina web: https://younichoice.com/