Enterprise Software — May 16, 2022 at 3:41 pm

SAP integrează 6 roboți software în SAP Business One

by

Tehnologiile pentru roboţi software sunt la mare căutare, pe măsură ce tot mai multe organizaţii îşi propun eliberarea angajaților de sarcinile repetitive. Inclusiv fondurile europene nerambursabile accesibile prin Apelul pentru Digitalizarea IMM-urilor 2022 includ pe lista tehnologiilor eligibile Robotic Process Automation, cu finanţări între 30.000 şi 100.000 euro.

SAP-Business-One-Intelligent-RPADeoarece SAP pune mare valoare pe roboți software și automatizare, oferă această tehnologie şi campaniilor mici şi mijlocii, care utilizează sistemele sale ERP. În acest sens, SAP a integrat tehnologia inovativă Intelligent RPA (Robotic Process Automation) în  SAP Business One pentru a permite automatizarea sarcinilor repetitive manuale şi a deschide noi oportunităţi de modernizare a proceselor de business și creştere a eficienţei. Un set de șase roboți software (la nivel de template) este deja disponibil pentru SAP Business One în SAP Intelligent Robotic Process Automation Store pentru a fi customizat pe specificul fiecărui client.

O veste foarte bună, deoarece integrăm roboți software în proiectele System Innovation România încă de la apariția pe piață a tehnologiei RPA. Proiectul pe care l-am derulat la AFI Europe este cel mai bun exemplu.

Aflați mai multe informații în articolul: AFI Europe angajează un robot software pentru procesarea facturilor de utilități

Roboți software SAP

În companiile mici şi mijlocii, majoritatea angajaților sunt angrenaţi în sarcini administrative, monotone şi mari consumatoare de timp. Prelucrarea facturilor, a comenzilor de achiziţii sau aprovizionare, a deconturilor, cererilor de concediu sau dovezilor de execuţie sunt doar câteva exemple. Astfel de documente circulă în majoritatea cazurilor în format word sau PDF, trebuie descărcate deschise, citite, iar datele necesare preluate manual şi introduse în sistemul ERP. O muncă ce unor pare fără sfârşit, total lipsită de creativitate şi valoare adăugată. Un angajat cu munca de birou pierde 1-2 ore pe zi cu astfel de sarcini.

SAP foloseşte tehnologia RPA pentru a mapa aceste fluxuri de lucru şi a le automatiza complet. Roboţii software vor executa fără greşeală aceste sarcini, mimând întocmai activitatea unui angajat.

SAP  oferă deja șase modele de roboţi software ca bază pentru automatizări inteligente în SAP Business One. Aceşti roboţi vor acoperi următoarele activităţi:

• Extragerea diverselor documente de business din e-mail-uri
• Încărcarea facturilor de la furnizori şi scanarea inteligentă a acestora
• Încărcarea automată a notelor de livrare
• Crearea automată a comenzilor de vânzare pe baza comenzilor de achiziţii definite în sistem
• Crearea automată a unor activităţi în relaţie cu partenerii de business
• Procesarea automată şi îmbogățirea unor date (masterdata) pentru o mai bună integrare în documente.

Astfel de roboţi au fost adăugaţi iniţial în sistemele ERP SAP dedicate mediului enterprise, încă din 2021. Au fost testați și optimizați, iar pentru că rezultatele au fost bune, utilizarea a fost extinsă. De altfel, lansarea acestui pachet de şase roboţi este un prim pas, o bază de pornire în extinderea gradului de automatizare a sarcinilor repetitive.

Care sunt avantajele pentru clienţi

Aceşti şase roboţi software SAP sunt preconfigurați şi pot fi implementaţi de companiile care utilizează SAP Business One, într-un timp foarte scurt. Prin urmare satisfacţie va fi imediată, iar impactul ridicat. Important de ştiut:

• Utilizarea roboţilor software SAP este gratuită pentru companiile care operează SAP Business One
• Rezultatul direct este o simplificare semnificativă a proceselor operaţionale
• Efortul de prelucrare manuală este redus considerabil
• Sunt eliminate erorile din procesarea manuală a datelor
• Dispar o serie de sarcini repetitive deloc apreciate de angajaţi
• Creşte eficiența muncii.

System Innovation România are o experienţă de câţiva ani în implementarea tehnologiei RPA, atât din lucrul cu soluţiile SAP, cât mai ales în calitate de partener UIPATH (cea mai notorie companie din piaţa RPA). Avem deja proiecte în derulare pe tehnologie RPA şi putem asista orice companie în implementarea şi utilizarea roboţilor software din SAP Business One.

Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne la office@sysinconsult.ro.