Evenimente, Securitate — May 18, 2022 at 10:27 am

A început VeeamON, evenimentul anului în domeniul protecției moderne a datelor

by

Veeam Software, liderul în soluții de backup, recuperare și management al datelor care asigură o protecție modernă a datelor, a dat ieri startul conferinței anuale a utilizatorilor, VeeamON 2022, evenimentul anului în domeniul protecției moderne a datelor, oferind o experiență captivantă, de tip hibrid, celor aproape 45.000 de participanți înregistrați din întreaga lume.

Prezentând viziunea companiei privind protecția datelor în mediile cloud, virtual, fizic, SaaS și Kubernetes, printr-o combinație de experiențe la fața locului și virtuale, VeeamON 2022 cuprinde sesiuni de tip keyonote din partea conducerii Veeam – inclusiv a noului CEO, Anand Eswaran, și a lui Danny Allan, CTO & SVP Product Strategy -, dar și din partea reprezentanților HBC și KASIKORN Business-Technology Group [KBTG], printre alții, și oferă informații valoroase cu scopul de a-și ajuta clienții și partenerii care doresc să avanseze în ceea ce privește strategiile adoptate de aceștia în domeniul protecției datelor.

Veeam Software 2022„Este o reală plăcere să găzduim VeeamON 2022 și în format fizic, pentru prima dată de la evenimentul nostru din Miami din 2019″, a declarat Anand Eswaran, CEO în cadrul Veeam. „Deși, cu toții am profitat la maximum de experiențele virtuale în ultimii doi ani, nu există niciun substitut pentru interacțiunea în persoană. La VeeamON 2022, nu numai că împărtășim viziunea noastră asupra viitorului protecției datelor, dar sărbătorim și faptul că Veeam este acum furnizorul de protecție a datelor numărul 1 din lume, la egalitate cu un alt furnizor, și că am înregistrat o creștere a venitului anual recurent (ARR) de 25% de la an la an pentru primul trimestru a.c., diviziile noastre Cloud, SaaS și Kubernetes, înregistrând toate o creștere semnificativă. În timp ce macro tendințele din industria IT oferă multe provocări, cum ar fi amenințarea atacurilor ransomware și adoptarea la nivel global a arhitecturilor multi/hybrid-cloud, noi, ca și comunitate, ne-am unit pentru a oferi clienților noștri cele mai puternice soluții.”

În ultimul an, Veeam a lansat peste 30 de actualizări ale produselor, inclusiv Veeam Backup & Replication™ v11a, care include soluții native pentru cloud cu scopul de a proteja datele în mediile AWS, Azure și Google Cloud. Aceste inovații au stat la baza rezultatelor financiare-record în 2021 înregistrate de Veeam, raportând o majorare a profitului anual recurent de 27% comparat cu anul anterior, soluția Veeam Backup for Microsoft 365 crescând într-un ritm mai accelerat decât cel preconizat – 73% de la an la an -, iar Veeam Availability Suite™ a evoluat pozitiv cu peste 36% de la an la an. Acest succes a continuat și în primul trimestru al acestui an, Veeam raportând o creștere a profitului anual recurent de 25% de la an la an și o creștere de 78% de la an la an cu privire la segmentul de subscripții.

Datorită acestor performanțe consecvente, Veeam este furnizorul nr. 1 la egalitate cu un alt furnizor la nivel mondial în cea de-a doua jumătate a anului trecut pe piața de recuperare și protecție a datelor conform IDC . În cel mai recent raport bianual IDC – Software Tracker – pentru a doua jumătate a anului 2021, Veeam a înregistrat cea mai rapidă creștere a profitului pe piața mondială de replicare și protecție a datelor (DR&P) în comparație cu primii cinci furnizori, toți ceilalți furnizori însumați și media generală a pieței. De altfel, creșterea anuală a profitului Veeam a fost de peste două ori mai mare decât cea a celor mai apropiați cinci concurenți de pe piață.

„A fi la egalitate pe locul 1 pe piață este o realizare uriașă, nu doar pentru Veeam, ci pentru întregul nostru ecosistem, și dorim să le mulțumim clienților și partenerilor noștri pentru că au făcut ca acest lucru să devină realitate”, a adăugat Eswaran. „Întreaga echipă Veeam vede succesul clienților ca pe o prioritate, de aceea pentru noi este extraordinar să vedem că acest lucru este răsplătit. În cadrul VeeamON 2022, participanții vor vedea care este strategia Veeam pentru restul acestui an și până în 2023 și modul în care aceasta ne va permite să oferim și mai multe inovații revoluționare, care îi vor ajuta pe clienți să potențeze eficiența și agilitatea în afaceri, să își protejeze datele, indiferent unde sunt stocate acestea, și să se asigure că sunt bine pregătiți pentru următoarea etapă a transformării digitale.”

În cadrul VeeamON 2022, Veeam va face publice și concluziile primei ediții a studiului Ransomware Report. Un sondaj independent realizat în rândul a peste 1.000 de manageri IT care au trecut prin atacuri cibernetice a arătat că, în medie, 47% din datele unei organizații sunt criptate și doar 69% din aceste date sunt recuperabile. La fel de alarmant, sondajul a arătat că plata răscumpărării nu asigură posibilitatea recuperării, 94% dintre atacatori încercând să distrugă depozitele de backup ca parte a atacului, iar peste jumătate dintre companii au recunoscut că protocoalele lor de securitate cibernetică necesită o revizuire completă sau o îmbunătățire semnificativă pentru a se proteja împotriva amenințărilor în creștere. În 2021, doar 19% dintre organizații au reușit să-și recupereze datele fără a plăti răscumpărarea; Veeam lucrează la a ajuta celelalte 81% dintre organizațiile globale să poată afirma același lucru în viitor.

Comunitatea este foarte importantă pentru VeeamON 2022 și, în timp ce compania se concentrează pe împărtășirea expertizei cu clienții și partenerii săi, ea se angajează, de asemenea, să sprijine viitoarea generație de profesioniști IT prin intermediul Girls Who Code. Înscrișii la VeeamON, fie că participă virtual sau în persoană, pot contribui la a reduce decalajul de gen în tehnologie. Participanții sunt încurajați să intre în cabina foto VeeamON 2022 și să facă o fotografie sau un videoclip pentru a-și arăta angajamentul față de următorul val de profesioniști IT și să selecteze Girls Who Code ca organizație caritabilă preferată, iar Veeam va face o donație în numele lor.

„La Girls Who Code, înțelegem că nu este suficient să încurajăm pasiunea pentru informatică în rândul fetelor și al tinerelor. Trebuie, de asemenea, să construim modalități pentru a ne asigura că acestea au acces egal la oportunități care să le transforme interesul lor în cariere profitabile și interesante”, a declarat Tarika Barrett, CEO al Girls Who Code. „Suntem recunoscători pentru parteneriatul nostru cu Veeam, în timp ce lucrăm împreună pentru a reduce decalajul de gen în domeniul tehnologiei, pentru a egaliza terenul de joc pentru cele mai marginalizate eleve și pentru a construi o forță de muncă incluzivă în domeniul tehnologiei, reprezentativă pentru lumea diversă în care trăim astăzi.”

Înscrierile pentru VeeamON 2022 sunt încă deschisă pentru participanții virtuali.

Pentru mai multe informații, vizitați https://www.veeam.com