Productie — May 18, 2022 at 1:13 pm

BASF și BMW Group se bazează pe materii prime regenerabile pentru procesele de vopsire din industria auto

by

BMW Group este primul producător de automobile care și-a pus încrederea în produsele de acoperire OEM pentru automobile, mai durabile, certificate conform abordării BASF privind echilibrul biomasei.

Fabian Kirchbauer PhotographyBMW Group a ales să folosească în procesul de vopsire prin imersie catodică (KTL) electrocoat-ul CathoGuard® 800 ReSource de la BASF Coatings, în fabricile sale din Leipzig, Germania și Rosslyn, Africa de Sud, și stratul transparent iGloss® matt ReSource pe întreg continentul european. Utilizarea acestor versiuni de produse mai durabile pentru vopsirea vehiculelor permite economisirea a aproximativ 40% CO2 per strat de acoperire; ceea ce va reduce cantitatea de dioxid de carbon emisă în fabrici cu peste 15.000 de tone metrice până în 2030.

„Fiind cel mai mare furnizor de produse chimice pentru industria auto, suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem în a ne sprijini clienții cu soluții inovatoare, eficiente din punct de vedere ecologic. Abordarea echilibrului biomasei ne permite să creăm soluții de acoperire mai sustenabile, păstrând, totodată, aceeași calitate. Suntem încântați că BMW Group a ales să joace un rol de pionierat în industria auto și că produsele noastre sunt importante pentru a-l ajuta să-și atingă obiectivele ambițioase de sustenabilitate”, a declarat dr. Markus Kamieth, membru al Consiliului Director Executiv al BASF SE.

„Prin reducerea consumului de materii prime fosile, putem conserva resursele naturale și, în același timp, diminuăm emisiile de CO2. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm din ce în ce mai mult pe inovațiile în sustenabilitate din rețeaua noastră de furnizori”, a declarat Joachim Post, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru Achiziții și Rețeaua de Furnizori. „Vopselele inovatoare pe bază de materii prime regenerabile reprezintă un pas important în această direcție.”

BMW Group produce, în medie, aproximativ 250.000 de vehicule în fiecare an în fabricile sale din Leipzig și Rosslyn.

BASF und BMW Group setzen auf erneuerbare Rohstoffe für die AutFiind o tehnologie de protecție împotriva coroziunii cu protecție optimă a muchiilor, CathoGuard 800 e-coat ajută milioane de mașini să trăiască mai mult. Versiunea sa echilibrată din punct de vedere al biomasei, CathoGuard 800 ReSource, adaugă o amprentă redusă de carbon la eficiența aplicării e-coat-ului pe materiale, fără a modifica formula produsului.

În abordarea BASF privind echilibrul biomasei, materiile prime regenerabile, precum biodieselul și biometanul provenite din deșeuri organice, sunt folosite ca materii prime la fabricarea produselor chimice primare și sunt introduse în producția formulelor.

Proporția de materii prime regenerabile este apoi repartizată matematic anumitor produse comerciale, conform unei metode certificate. Acest model de atribuire este comparabil cu principiul certificatelor verzi.

O certificare independentă confirmă că BASF a înlocuit cantitățile de resurse fosile necesare pentru produsul echilibrat din punct de vedere al biomasei comercializat, cu materii prime regenerabile.