Networking — May 19, 2022 at 5:28 pm

Un sistem modern de supraveghere pentru autostrăzi

by

EastLink, lider global în soluţii de sustenabilitate a infrastructurii rutiere, a decis să înlocuiască sistemul analog de monitorizare a traficului de autostradă din zona Melbourne, una din cele mai aglomerate zone ale Australiei. Noua reţea de supraveghere IP trebuia să asigure monitorizarea a 39 de km de autostradă prin folosirea a peste 200 de camere digitale video conectate la camera de control permanent EastLink.

960x576_eastlinkPentru rezolvarea problemei tehnologice, firma a apelat la Allied Telesis, un partener tehnologic de lungă durată. Noua reţea implementată dispune de o topologie cu multiple inele de mare viteză şi ieşiri de siguranţă ultra-rapide în caz de apariţie a unor probleme. Partenerul tehnologic a venit cu soluţia dotării cabinelor de comunicaţii de pe lateralele autostrăzii cu câte un switch Allied Telesis Industrial Ethernet, aceste echipamente conectând multiple camere video locale la reţea.

Ca structură, o pereche de switch-uri SwitchBlade x908 GEN2 sunt conectate prin folosirea tehnologiei de virtualizare VCStack, asigurând conectivitate 40 Gigabit pentru nivel ridicat de disponibilitate. În plus, soluţia Autonomous Management Framework de la Allied Telesis simplifică şi automatizează administrarea, în vreme ce soluţia Vista Manager EX permite monitorizarea grafică şi managementul noii reţele.

Rezultatul final este acela că EastLink, în calitate de client şi administrator al autostrăzii se bucură actualmente de un management simplu al reţelei. AMF reduce semnificativ managementul şi monitorizarea reţelei, în acelaşi timp automatizând multe sarcini cotidiene de administrare a reţelei. Vista Manager EX furnizează optimizare a reţelei, instrumente proactive de monitorizare şi unelte de raportare pe baza cărora se pot lua acţiuni concrete de remediere a problemelor apărute.