IT Efficiency / Sustainability — May 24, 2022 at 11:22 am

Altex consolidează strategia de dezvoltare și implementare a energiei regenerabile

by

01Altex și-a propus să devină o companie etalon și în implementarea politicilor de protecția mediului, în retailul românesc. Liderul pieței de electro-IT din România își consolidează strategia de dezvoltare în privința energiei verzi, regenerabile, și continuă implementarea panourilor fotovoltaice pentru magazinele sale, dar și pentru centrele logistice Altex.

„Altex dintotdeauna s-a dedicat protecției mediului și în acest sens a făcut și demarează în prezent campanii de colectare a echipamentelor electrocasnice vechi care sunt poluante și mari consumatoare de energie. Mai mult decât atât, colectăm selectiv deșeurile și suntem unul dintre cei mai mari reciclatori din țară. Considerăm că este normal să continuăm acțiunile noastre în toate directiile și astfel să contribuim prin toate mijloacele la protejarea resurselor naturale. De doi ani, grupul Altex a prioritizat producția și consumul energiei regenerabile, iar acest lucru s-a concretizat prin numărul semnificativ de panouri fotovoltaice, peste 7.000 la număr, care au fost montate până în prezent în unitățile noastre. Nu ne oprim aici și ne-am propus ca toate magazinele și depozitele Altex să funcționeze cu ajutorul energiei regenerabile. Ȋn plus, ne dorim ca toate clădirile ce aparțin grupului Altex să fie verzi, conform standardului internațional BREEAM”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Grupul Altex a implementat peste 7000 de panouri fotovoltaice în unitățile sale din Satu Mare, Arad, Chiajna, Huși, Câmpina, Reșița, centrul logistic Dragomirești, Deva, Lugoj, Mediaș, Bistrița, Timișoara Greenfield, dar și stații de încărcare electrică, în magazinele sale din Chiajna, Arad, Deva, Satu Mare, București (Titan Iris) și Câmpina. Alte proiecte sunt în curs de implementare cu panouri fotovoltaice, în locațiile Altex din Suceava, Brașov, Slatina, Turda, Brăila, Galați, Ploiești, și Media Galaxy Brașov.

Grupul Altex a investit din fonduri proprii peste 2.300.000 de euro în proiecte de energie verde.  Sistemele fotovoltaice folosite de Altex au o durată de viață de peste 25 de ani, iar echipamentele folosite în aceste proiecte fac parte din top 5 producători Internaționali.

Altex continuă implementarea proiectelor fotovoltaice contribuind în acest fel la reducerea amprentei de carbon și arătând că prin implicare si devotament susține generațiile viitoare.