Data Center / Storage — May 24, 2022 at 8:53 pm

Huawei modernizează soluția OceanStor Pacific pentru a susține noile sarcini de lucru ale erei Yottabyte

by

Huawei a anunțat la Forumul Innovative Data Infrastructure îmbunătățiri ale soluției OceanStor Pacific, inclusiv a recuperării datelor a mai multor centre în caz de dezastru și a stocării convergente pentru data lakehouses. Seria OceanStor Pacific răspunde nevoilor noilor aplicații precum HPDA, big data, backup și arhivare în masă a datelor.

3-1Hugo Doucet, reprezentantul executiv Huawei, a declarat: „În era yottabyte, tehnologiile de ultimă oră precum HPC, Big Data Analytics și AI sunt principalele motive pentru care avem atât de multe aplicații noi și fluxuri de servicii. Putem folosi cuvântul „hibrid” pentru a descrie caracteristicile lor tipice, de exemplu, modelul hibrid de performanță, de acces multi-protocol și analiza bazată pe date istorice și de streaming. Natura hibridului „X” provine din incertitudinea noilor sarcini de lucru. Pentru a îmbrățișa noile sarcini de lucru cu ușurință, trebuie să folosim anumite soluții pentru a face față incertitudinii fluxurilor de servicii. Cheia acestui lucru constă în inovarea sistemelor de stocare.”

Seria OceanStor Pacific adoptă SmartBalance, un design de sistem complet echilibrat, pentru a îmbunătăți eficiența sarcinilor de lucru hibride. Indexarea convergentă pentru date nestructurate înseamnă că o copie a datelor este partajată pe mai multe protocoale, realizând cu adevărat o interfuncționare nativă fără întreruperi. În plus, cu fluxul de date adaptabil la I/O-urile mari și mici, OceanStor Pacific oferă performanță, cu lățime de bandă de până la 160 GB/s, 6,4 milioane IOPS și 640.000 OPS, îmbunătățind semnificativ eficiența procesării datelor pentru sarcini hibride.

OceanStor Pacific găzduiește 120 de discuri pe șasiu de 5 U. Un astfel de design integrează algoritmul de codare de ștergere (EC) 22+2 pentru a oferi o densitate de disc cu 20% mai mare pe unitate de spațiu decât produse similare și o rată de utilizare a spațiului de stocare cu 14,5% mai mare. Acest lucru, la rândul său, crește rentabilitatea investiției (ROI) stocării de date în masă.

Datorită soluției de recuperare în caz de dezastru a mai multor centre de date active, OceanStor Pacific permite utilizatorilor să construiască maximum 12 centre de date care oferă simultan servicii de date online. Rata totală de utilizare a spațiului de stocare rămâne la 61%, cel mai mare procent în industrie la ora actuală, și chiar dacă unul sau două centre de date eșuează, continuitatea serviciului este menținută.

Având la bază designurile inovatoare, OceanStor Pacific oferă clienților noi beneficii în diferite scenarii de aplicații noi. De exemplu, în scenariile HPDA, OceanStor Pacific utilizează arhitectura sistemului SmartBalance și designul de înaltă densitate pentru a gestiona cu ușurință sarcinile de lucru hibride, făcându-l un sistem de stocare de tipul one for all. În domeniul analizei genomice de înaltă performanță, OceanStor Pacific scurtează analiza datelor WGS umane de la 24 de ore la doar 7 minute. În scenariile de date mari, folosește arhitectura decuplată de stocare-calcul de date și implementează stocarea convergentă pentru a ajuta clienții să ia decizii informate în câteva minute.