Productie — May 24, 2022 at 12:14 pm

Xerox® Elem™ Additive Solutions – Noi parteneriate pentru consolidarea capacităților de fabricare a aditivilor metalici

by

Xerox® Elem™ Additive Solutions a anunțat două noi parteneriate, cu Rochester Institute of Technology (RIT) și Siemens Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub, care vizează consolidarea capacităților de fabricare a aditivilor metalici (AM) ale companiilor.

ElemX este o imprimantă metalică 3D revoluționară, simplă și sigură de utilizat și vizează creșterea rezilienței lanțului de aprovizionare pentru transporturi, industria aerospațială, apărare și producție industrială. Imprimanta este ușor de implementat, fără a necesita modificări speciale ale facilităților pentru funcționare. Spre deosebire de multe tehnologii de imprimare 3D cu metal, ElemX necesită o post-procesare minimă și, prin urmare, oferă un timp mai rapid pentru obținerea produsului finit.

3d-printerInstalarea ElemX la RIT va facilita cercetarea avansată a materialelor, cu accent pe aplicațiile aerospațiale
Rochester Institute of Technology (RIT) a achiziționat și instalat recent o imprimantă Xerox® Elem™ 3D la Centrul AMPrint din Henrietta, NY. RIT va utiliza imprimanta în colaborările sale cu producătorii pentru cercetare și dezvoltare de produse, deoarece se concentrează pe tehnologiile de ultimă generație în imprimarea 3D cu metal.

„Imprimarea 3D cu metal lichid este o tehnologie pregătită să abordeze producția la cerere a pieselor de schimb din aluminiu, pentru a minimiza costurile de inventar”, a spus Denis Cormier, profesor de inginerie industrială și de sisteme și director al Centrului AMPrint al RIT. „Colaborarea cu parteneri din industrie precum Elem Additive este o parte importantă a activității noastre aici, la centrul AMPrint, pentru a maximiza capacitățile tehnologiei AM. Credem că ElemX are cel mai mare potențial de creștere industrială și de scalabilitate.”

„RIT este deja un partener excelent în legătură cu avansarea tehnologiei noastre AM cu metal lichid și credem că instalarea ElemX la AMPrint Center va fi importantă pentru a rafina în continuare această soluție Xerox”, a declarat Tali Rosman, Director General al Elem Aditiv.

Instalația de la Centrul AMPrint al RIT se bazează pe instalațiile ElemX anterioare de la Școala Postuniversitară Navală și Laboratorul Național Oak Ridge, alte două facilități de cercetare avansată care se concentrează pe creșterea adoptării în producție a imprimării 3D cu metal lichid.
Instalarea imprimantei Xerox® ElemX™3D la Siemens Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub

Siemens, lider global în producție, a achiziționat o imprimantă 3D metalică ElemX, adăugând-o flotei sale de mașini aditive în cadrul Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH). Facilitatea CATCH se concentrează pe industrializarea producției aditive, lucrând cu constructori de mașini, furnizori de materiale și clienți finali. ElemX utilizează tehnologia Xerox cu metal lichid, bazată pe sârmă de aluminiu, eficientă din punct de vedere al costurilor, și încorporează platforma de control de ultimă generație Siemens SINUMERIK 840D sl cu tehnologia sa digitală twin, încorporată, pentru a optimiza procesul de imprimare.

„Împreună, Siemens și Xerox Elem Additive Solutions, vor permite clienților să producă piese la cerere, fără griji, și să maximizeze noile oportunități de îmbunătățire a rezilienței lanțului de aprovizionare”, a adăugat Tali Rosman.

Această colaborare oferă oportunități pentru Xerox și Siemens de a-și împărtăși reciproc progresele în ceea ce privește soluțiile de digitalizare și software-ul de automatizare concepute pentru a avea un impact asupra modelului de producție distribuită. Siemens este cea mai recentă adăugare la Xerox Manufacturing Partner Network (MPN) și își continuă traiectoria ca partener proeminent și de încredere în industria AM.