Noile soluții EcoStruxure Building de la Schneider Electric răspund obiectivelor legate de clădirile cu emisii de carbon net-zero

by

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei și recunoscută drept cea mai sustenabilă companie din lume în 2021 de Corporate Knights Global 100 Index, a anunțat două noi soluții pentru sustenabilitatea și eficiența clădirilor. EcoStruxure Building Operation 2022, un sistem unic de gestionare inteligentă a clădirilor, deschis și integrat și SpaceLogic Insight-Sensor, un senzor de cameră șase-în-unu cu posibilitatea de a ține evidența în mod anonim a numărului de persoane, în timp real, vor încuraja atingerea obiectivelor legate de clădirile cu emisii de carbon net-zero. Cu aceste solutii noi, Schneider Electric continuă să sprijine clienții în vederea reducerii consumului de energie de până la 40%.

Schneider ElectricSchimbările climatice globale și cerințele legate de emisii de carbon net-zero cresc nivelul exigențelor de sustenabilitate pentru clădiri, având în vedere că acestea generează aproape 40% din emisiile CO2 din lume.

Building Operation 2022 și SpaceLogic Insight-Sensor oferă proprietarilor și administratorilor de clădiri o vizibilitate granulară prin sisteme și echipamente integrate pentru clădiri, care se conectează și fac schimb de informații cu ușurință. Noile oferte pun accentul și pe flexibilitate pentru a se adapta și a răspunde nevoilor proprietarilor, ocupanților și ale societății atât în prezent, cât și în viitor. Totodată, fiind o solutie IoT, datele importante despre clădiri pot fi accesate, standardizate, securizate și analizate pentru eficiență maximă atât în operare, cât și în întreținere, folosind algoritmi de inteligență artificială (AI) și machine learning.

EcoStruxure Building Operation 2022 duce integrarea sistemelor deschise în clădiri la nivelul următor

EcoStruxure Building Operation, parte a ecosistemului EcoStruxure Building, este o soluție deschisă și scalabilă, de ultimă generație, de gestionare a clădirilor, care oferă un singur centru de control pentru administratorii lor, pentru a monitoriza, gestiona și optimiza sistemele care erau în mod tradițional izolate. Permite integrarea și schimbul bidirecțional cu orice sistem sau echipament, terță parte și nu blochează datele clienților în coduri proprietar.

Pentru a atinge obiectivul emisii de carbon net-zero, clădirile trebuie să devină mai digitale și mai automatizate. Building Operation 2022 oferă integrare simplă, vizibilitate și controlul datelor de la microgrid, stații de încărcare pentru vehicule electrice, surse de energie regenerabilă, în plus față de sistemele HVAC, de contorizare,de iluminat, securitate, incendiu și multe altele integrate anterior, pentru a face clădirile sustenabile, eficiente din punct de vedere energetic și operational și mai confortabile.

EcoStruxure Building Operation 2022 – caracteristici și beneficii noi:
• Opțiuni de pachete de licențe software scalabile, care fac soluțiile foarte potrivite pentru proiectele mici și medii de pe piață, cu opțiune de asigurare software pe bază de abonament privind actualizările periodice.
• Rapoarte și dashboard-uri îmbunătățite, inclusiv managementul alarmelor, care oferă informații clare și notificări asupra problemelor, înainte ca acestea să devină critice.
• Datele tehnice sunt acum mai ușor de înțeles și gestionat de către personalul de întreținere.
• Acces la mai multe date, în special la cele furnizate de alte dispozitive IoT compatibile.
• Caracteristici de conformitate și securitate cibernetică de vârf în industrie, inclusiv noul BACnet /SC (Secure Connect); Single Sign-On (SSO) cu SAML 2.0; Tehnologia “secure boot” pentru serverul de automatizare SpaceLogic; și criptare TLS 1.5

Senzorii SpaceLogic™ Insight măresc confortul ocupanților reducând în același timp consumul de energie

Schneider Electric introduce, de asemenea, SpaceLogic Insight-Sensor, un senzor avansat de cameră/zonă montat pe tavan, șase-în-unu, pentru numărarea persoanelor, evaluarea gradului de ocupare, monitorizarea luminii, a sunetului, a temperaturii și umidității. Spre deosebire de controlul tradițional al ventilației, care se bazează pe programe orare sau niveluri de CO2, SpaceLogic Insight-Sensor, utilizează o tehnologie de numărare anonimizată a persoanelor si răspunde în timp real la schimbările precise ale gradului de ocupare a încăperii pentru un aport optim de aer proaspăt. Integrarea directă cu EcoStruxure Building Operation permite un timp de răspuns rapid, fără costuri suplimentare de proiectare, configurare sau punere în funcțiune.

Când mai multe persoane intră într-o cameră, Insight-Sensor informează EcoStruxure Building Operation, care ajustează dinamic sistemele HVAC ale încăperii, reacționând rapid înainte ca toate condițiile să devină inconfortabile.
Pe de altă parte, Insight-Sensor asigură reducerea consumului de energie pentru echipamentele HVAC sau de iluminat atunci când camerele sunt cu o ocupare redusă sau zero.

SpaceLogic Insight-Sensor oferă aceste caracteristici și beneficii suplimentare:
• Instalare și punere în funcțiune rapidă cu integrare nativă prin controlerul SpaceLogic RP-C, in infrastructura IP a camerei, ca parte a solutiei EcoStruxure Connected Room
• Reconfigurare cu ușurință a planurile de etaj și a zonele de lucru pe baza scenariilor de utilizare a spațiului
• Control la distanță, orientare și alte servicii pentru ocupanți, activate prin Bluetooth iBeacon și aplicații de la alti producatori
• Date granulare privind utilizarea energiei și analiza legată de well-being (temperatură, lumină, sunet) pentru a ajuta la obținerea certificărilor LEED, WELL, BREEAM, Fitwel și alte certificări ale cladirilor