Data Center / Storage, Servicii IT — May 31, 2022 at 9:50 am

Cum puteți valorifica concret avantajele ofertei HPC as a Service

by

PRO SYS a organizat un webinar pentru prezentarea conceptului HPC as a Service și a ofertei de servicii specifice, lansată de companie la finalul anului trecut.

v32Ideea principală susținută la acest webinar și demonstrabilă oricand este că prima și singura ofertă HPC ca serviciu disponibilă în România prin intermediul PRO SYS asigură un TCO de 15 ori mai mic și acces de 30 de ori mai rapid la resursele de calcul de înaltă performanță, comparativ cu modelul clasic de dezvoltare și operare al clusterelor de calcul de înaltă performanță in-house.

De altfel, scopul webinarului a fost să exemplificăm potențialilor beneficiari – institute de cercetare, universități, agenții naționale, companii private, etc. – cât de rapid pot fi obținute aceste câștiguri cu oferta noastră de HPC as a Service.

Puteți viziona înregistrarea webinarului „Avantajele practice ale HPC as a Service“ în video de mai jos:

„Oferta HPC as a Service asigură o serie de câștiguri financiare importante. Faptul că accesul la resurse dedicate de calcul de înaltă performanță se poate realiza fără nicio investiție inițială și fără a vă mai bate capul cu amortizarea ei reprezintă un avantaj real pentru că elimină efortul CapEx, oferă predictibilitate asupra cheltuielilor și permite includerea lor în categoria de cheltuieli curente, care se pot deduce instant în luna respectivă. În plus, oferta HPC as a Service elimină costurile cu personalul specializat necesar pentru operarea clusterului, cele cu operațiunile de suport și mentenanță, cu consumurile de curent aferente, cu sistemele de răcire și electroalimentare necesare etc“, a explicat Petrică Barbieru, director general PRO SYS.

Despre adresabilitatea serviciilor HPC și beneficiile oferite, vă recomandăm și articolul: Cui se adresează serviciile HPC și care sunt câștigurile?

La rândul sau, Cătălin Bostan, consultant în cadrul PRO SYS, a realizat un demo practic al modului în care poate fi accesat, configurat și utilizat serviciul HPC as a Service, detaliind o serie de scenarii de utilizare. Specialistul a prezentat modul concret în care poate fi lansat, monitorizat și validat un proces, evidențiind o serie de avantaje specifice ale ofertei PRO SYS, precum:

• pachetul de servicii incluse;

• nivelul superior de securitate asigurat nativ de serviciu;

• posibilitatea utilizării concurente – de către doi sau mai mulți utilizatori simultani – pentru sesiuni de instruire în grup, etc.

Demo-ul integral al modului în care poate fi accesat și operat serviciul HPC livrat de PRO SYS poate fi vizionat mai jos.

Pentru mai multe detalii tehnice despre serviciul PRO SYS, setup-urile disponibile pentru clusterele HPC, serviciile incluse și cereri de ofertă, ne puteți contacta la https://www.prosys.ro/contact sau numărul de telefon: +(40) 21/252.42.32.