IoT powered by ALLIED TELESIS, Productie — June 2, 2022 at 11:55 am

Nokia a integrat capacitățile Microsoft Azure Arc în platforma Nokia MX Industrial Edge (MXIE)

by
În acest an, companiile, în special cele din domeniul producției, au făcut progrese constante în adoptarea rețelelor private 5G integrate cu cloud. În această tendință, Nokia a dezvăluit planurile de integrare a capacităților Microsoft Azure Arc în platforma Nokia MX Industrial Edge (MXIE).
industrial-IoT-1-adobePrin această integrare, clienții MXIE vor avea acces la oferta completă a ecosistemului Azure de pe platformă, deblocând potențialul aplicațiilor critice pentru misiune pentru cazurile de utilizare a industriei 4.0.
În octombrie 2021, Nokia a lansat un produs industrial-nativ, pentru a permite astfel de întreprinderi să avanseze inițiativele de digitalizare a tehnologiei operaționale (OT).
Din cauza volumului și a vitezei datelor generate și a necesității automatizării în timp real, datele trebuie să fie procesate din ce în ce mai mult în edge. Până în 2025, analiștii de piață prezic că la fel de mult trei sferturi de date industriale vor fi procesate edge.
Nokia MXIE este un sistem de margine OT-premise gata pregătit, de mare capacitate și extrem de rezistent, care accelerează transformarea digitală a OT și este alimentat cu conectivitate 4.9/LTE și 5G furnizată de Nokia Digital Automation Digital Automation Cloud (DAC).
Microsoft Azure Arc este conceput pentru a oferi întreprinderilor o modalitate de a implementa și de a gestiona aplicațiile Azure la fața locului cu resurse multicloud, cum ar fi servere virtuale sau fizice și clustere Kubernetes. Poate simplifica guvernanța și managementul prin furnizarea unei platforme consistente de management multicloud și on-premise.
Parteneriatul va avea ca scop sprijinirea industriilor, inclusiv automobile, producție, energie, logistică și guvern, iar combinația tehnologică va permite clienților să ruleze aplicații în cloud tradițional, precum și direct în spațiile lor.
Nokia a declarat că Microsoft Azure Arc care rulează pe MXIE va oferi întreprinderilor acces extins la capacitățile Azure, în timp ce beneficiază de datele private ale activelor conectate wireless și de prelucrarea centrată pe OT.