Aplicatii — June 21, 2022 at 7:00 pm

Pago este una dintre cele mai descărcate aplicații din top 10 finance a AppGallery

by

Românii au economisit în jur de 270 de ani prin plata online a facturilor, conform calculelor făcute de Pago, una dintre cele mai accesate aplicații din top 10 aplicatii financiare din AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei. Deși sunt mulți oameni care preferă să plătească facturile prin metodele clasice, există totodată și un trend al plăților prin intermediul mediului online și al aplicațiilor de profil.

pagoRomânii au plătit până la 11 milioane de facturi prin Pago până în acest moment. S-au procesat până la 300 de milioane de euro prin această aplicație, din care aproape 60 de milioane de euro până anul acesta. Furnizorii cu cele mai multe tranzacții în aplicația Pago sunt cei de electricitate, gaze și servicii telecom. Aplicația Pago a integrat un număr de 393 de furnizori locali și naționali. Pago a înregistrat mai mult de 421.000 de descărcări până în prezent, de când se află în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei.

De ce au ales să se înscrie în platforma AppGallery?

„Primul beneficiu care ne vine în minte este costul promovării aplicației în AppGallery. Din experiența noastră, ca dezvoltatori de aplicație care concurează în AppGallery cu aplicații financiare, este un cost mic în comparație cu costurile promovării pe celelalte platforme de advertising, având în vedere că acoperim nișa de fintech.
Un alt beneficiu este listarea pe o platformă unde încă se adaugă aplicații (în România sunt în prezent peste 3000 de aplicații locale în Huawei AppGallery). Ești încă early adopter ca dezvoltator de aplicație și ai mai multă vizibilitate astfel”, a spus Adrian Cighi, CEO & Co-Founder Pago.

Pago a fost integrat în AppGallery la mijlocul lui 2020, iar din septembrie 2021 a înregistrat creșteri ale numărului de utilizatori noi odată cu promovarea realizată prin platformele Huawei.

„Pago este un exemplu de aplicație căutată de utilizatorii români, astfel că focusul nostru este acela de a aduce în AppGallery cât mai multe aplicații populare și dorite de publicul din România. Dincolo de acest aspect, ne concentrăm pe asigurarea securității, prin verificarea aplicațiilor care sunt disponibile în AppGallery, precum și a confidențialității datelor personale ale utilizatorilor. În prezent avem integrate peste 3000 de aplicații locale, iar numărul este în continuă creștere”, a spus Sharon Ren, Head of Romania Ecosystem Development & Operations, Huawei Consumer Business Group.

Piața de plăți online a crescut vertiginos în ultimii ani, creșterea fiind accelerată și de contextul pandemiei. Românii au devenit mai deschiși la plata facturilor online, pentru a nu mai fi nevoiți să se deplaseze într-o locație anume. În plus, ușurința cu care se poate plăti online îi determină pe cei care fac o primă plată prin Pago să nu se mai întoarcă la metodele “tradiționale” pentru achitarea facturilor. Pe de altă parte, există încă o masă considerabilă a populației care este obișnuită în continuare să plătească facturile la ghișeu sau la stațiile de plată cu bani cash. Însă cei de la Pago au observat cum numărul românilor care plătesc online crește substanțial de la an la an. Volumul plăților efectuate prin Pago a crescut considerabil în ultimii 2 ani.

În 2021 au fost procesate prin aplicație 4.6 milioane de plăți, față de 3.25 milioane în 2020. Pago are acum 220.000 de utilizatori activi lunari, înregistrând o creștere de 75% a utilizatorilor față de 2019.