Business — June 22, 2022 at 4:46 pm

Asseco SEE (ASEE) achiziționează pachetul majoritar de acțiuni din Bithat

by

ASEE, cea mai mare companie IT din Europa de Sud-Est, parte a ASEE Group (Asseco Group), continuă extinderea și face o nouă investiție strategică în zona soluțiilor de document management prin unirea forțelor cu unul din jucătorii locali în domeniul Digitalizării și Automatizării Datelor, a Documentelor și a Proceselor de business, Bithat. În calitate de acționari majoritari, ASEE și Bithat vor accelera dezvoltarea soluțiilor existente dar și noi servicii dedicate clienților din România și regiunea SEE.

Banner 21.06Bithat este dezvoltatorul propriei platforme de document management – DOCUMENTA DMS, de arhivare electronică, automatizare fluxuri de date și documente, e-Sign, e-Registry, BPM, OCR și Robotic Process Automation, implementată de peste 10 ani pe piața din România.

„Achiziția Bithat Solutions vine să reconfirme angajamentul ASEE de a extinde portofoliul de produse și servicii în zona de document management și servicii online digitale. Prin consolidarea soluțiilor IT și expertizei oferite împreună cu Bithat, marcăm un pas important spre a deveni unul dintre principalii furnizori de pe piață în domeniul digitalizării”, a declarat Adrian Năstase – Country Leader, ASEE România.

„În perioada pandemiei, dar mai ales ulterior acesteia, tehnologia a început să fie utilizată ca instrument esențial pentru menținerea continuității activitații companiilor și instituțiilor publice. Multe organizații și guverne și-au mutat operațiunile și serviciile online pentru a limita interacțiunea fizică. Bithat a experimentat o creștere rapidă în ultimii ani, iar alăturarea grupului ASEE rerpezintă o oportunitate extraordinară de a continua extinderea pe noi piețe externe. Suntem încântați să vedem că eforturile remarcabile, pasiunea echipei și performanța companiei noastre sunt confirmate prin trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a business-ului, prin consolidarea poziției pe piața internă și extindere pe cea globală, ca parte a Grupului ASEE. Ne-am dorit un partener strategic, cu prezență și expertiză solide la nivel internațional, pentru continuarea viziunii și strategiei de dezvoltare’’, a declarat Daniela Boboc, General Manager, Bithat Solutions.

„Este un pas important pentru noi, atât în direcția poziționării ca și lider local de soluții de digitalizare cât și pentru extinderea în alte piețe din Europa”, a declarat Adrian Barcutean, CTO si Arhitectul produsului software, Bithat Solutions.

Această achiziție confirmă strategia ASEE de dezvoltare continuă și diversificare a ofertei de servicii și soluții pentru clienții săi. Clienții companiei Bithat Solutions fac parte din sectoare variate de activitate, atât din rândul administrațiilor publice locale și centrale, cât și din sectorul privat:  petrol și gaze, utilități, energie, construcții, agricultură, inginerie, FMCG, sănătate, asigurări, bănci, IMM-uri, producție.