IT Efficiency / Sustainability — June 27, 2022 at 1:52 pm

BASF va construi o noua fabrică de reciclare a bateriilor în Schwarzheide, Germania

by

BASF va construi o fabrică pentru reciclarea bateriilor în Schwarzheide, Germania. Această investiție consolidează centrul de producție și reciclare a materialelor catodice (CAM – cathod active materials) al BASF din Schwarzheide. Fabrica are o locație ideală pentru dezvoltarea activităților de reciclare a bateriilor, având în vedere prezența multor producători de mașini electrice și de baterii din Europa Centrală. Investiția va crea aproximativ 30 de noi locuri de muncă, deschiderea fiind planificată pentru începutul anului 2024.

BASF to build commercial scale battery recycling black mass plant in Schwarzheide, Germany / BASF baut in Schwarzheide eine Batterierecyclinganlage für schwarze Masse im großtechnischen MaßstabFabrica va asigura prima etapă din procesul de reciclare a bateriilor și tratarea mecanică a acestora. Materialul rezultat din prelucrarea mecanică este bogat în metale utilizate pentru producerea materialelor catodice: litiu, nichel, cobalt și mangan. Acesta va reprezenta materia primă pentru rafinăria hidrometalurgică pentru reciclarea bateriilor, pe care BASF intenționează să o construiască la jumătatea acestui deceniu.

„Prin această investiție, facem următorul pas pentru a pune bazele unui lanț valoric complet de reciclare a bateriilor la BASF, ceea ce ne permite să optimizăm complet procesul de reciclare și să ne reducem amprenta de CO2”, a declarat dr. Peter Schuhmacher, președintele diviziei Catalizatori din cadrul BASF. „Procesul complet de valorificare a materialelor, de la bateriile scoase din uz, până la materiale catodice (CAM) pentru baterii noi, ne ajută să ne sprijinim clienții de-a lungul întregului lanț valoric al bateriilor, reduce dependența de materiile prime extrase din mine și permite o economie circulară.”

Reciclarea bateriilor este un factor important pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon a vehiculelor electrice cu baterii și este esențial pentru îndeplinirea cerințelor politice ambițioase, de susținere a circularității, în conformitate cu Regulamentul UE propus privind bateriile. Măsurile propuse vor acoperi eficiența de reciclare a bateriilor litiu-ion, precum și recuperarea materialelor și obiectivele de conținut reciclat pentru nichel, cobalt și litiu.